Svet
30 ogledov

Objavili video: Policist fanta ubije povsem brez razloga

Policaj Žurnal24 main
Pred dnevi so pristojni organi iz Salt Lake Citya objavili celoten posnetek s kamere, ki jo je imel na sebi policist Bron Cruz medtem, ko je ustrelil neoboroženega 20-letnika. Grozljiv posnetek dokazuje, da policist ni imel razloga, da je ustrelil mladeniča.

11. avgusta 2014 je Dillon Taylor odkorakal skozi vrata ene od trgovin v Salt Lake Cityu v ameriški zvezni državi Utah. Ni bil oborožen, prav tako ni zagrešil nobenega zločina. Na glavi je imel slušalke, poslušal je glasbo in bil zatopljen v svoj svet.

Le dva dneva po tistem, ko je policist Darren Wilson v Fergusonu ustrelil Mikea Browna, je Taylor doživel enako usodo. Policist ga je ustrelil, fant je umrl na kraju streljanja.

Tožilec: Policist upravičeno streljal

Le nekaj mesecev kasneje so pristojni organi v Salt Lake Cityju odločili, da je bil uboj 20-letnika upravičen. Državni tožilec je poudaril, da policist Taylorja ni ustrelil, ker bi koga ogrožal, pač pa ker ga je policist dojemal kot grožnjo.

"Takoj dvigni roke v zrak," policist Bron Cruz zakriči na Taylorja, ki mu odvrne: "Bedak, ne bom!"

Ko se mladenič obrne in povleče roke iz žepov, ga Cruz ustreli v prsa in trebuh. "Ko sem ga videl, da se je obrnil, sem bil prepričan, da bo začel streljati," je na sodišču povedal policist.

Na video posnetku, ki so ga v minulih dneh razkrili javnosti, je jasno, da policist ni imel nobenega razloga, da je mladeniča streljal.

Preberite še: Ameriški policisti letos ubili že 470 oseb

POZOR, POSNETEK JE ZELO NAZOREN!

dezurni@zurnal24.si 

Komentarjev 12
  • primorc91 20:56 06.junij 2015.

    Večja verjetnost je da v ZDA umreš pod streli kapitalistične žandarmerije kot pa da te v arabskem svetu ubijejo skrajni islamisti. ZDA je najbolj nevarna država na svetu. Naše zunanje ministrstvo bi moralo iz varnostnih razlogov odsvetovati vse odhode slovenskih državljanov v ZDA.

  • primorc91 20:49 06.junij 2015.

    Ameriški kapitalistični režim.

  • Boštjan Šenkinc 15:48 06.junij 2015.

    Terorizem!