Slovenija > Črna kronika
27 ogledov

Objekt je zgorel v celoti

Požar lesene ute PGD Fram
Dve minuti čez polnoč je bil center za obveščanje obveščen o požaru gospodarskega poslopja v kraju Dolenje Kamence v občini Novo mesto.

"Gorelo je gospodarsko poslopje – podkleten skedenj s kaščo, velikosti 19 krat šest metrov. Požar je uničil skedenj napolnjen s senom ter puhalnik za seno in elektromotor. Gasilci GRC Novo mesto ter PGD Kamence in Šmihel Novo mesto so požar pogasili, odstranili vse tleče seno na bližnjo deponijo in ga tam dokončno pogasili. Škoda je velika, vzrok požara bodo raziskali policisti," poroča portal uprave za zaščito in reševanje. 

Glavno je bilo obraniti druge objekte 

Zgorel je celoten objekt, so pa uspeli gasilci ubraniti druge objekte. "Glavna aktivnost je bilo branjenje drugih objektov, ki se praktično držijo objekta, ki je gorel," je pojasnil direktor in poveljnik Javnega zavoda Gasilsko-reševalni center Novo mesto Gregor Blažič. 

Gasilci so bili na terenu od polnoči do šestih zjutraj, v intervenciji pa je sodelovalo šest poklicnih gasilcev ter enajst prostovoljcev, šest iz PGD Kamence ter pet iz PGD Šmihel. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.