Svet
28 ogledov

Oblačil se je v četniške uniforme

Eric Frein EPA
FBI je po sedmih tednih prijel enega najbolj iskanih ubežnikov z zadnjem času, Erica Freina, ki je napadel dva policista, enega ubil, drugega ranil. Kot priča njegov dnevnik, se je navduševal nad srbskimi četniki.

Ameriški FBI je po sedmih tednih iskalnja sinoči prijeli 31-letnega Erica Freina, ki je v začetku septembra napadel dva policista, enega je ubil. Gre za nega najbolj iskanih FBI-jevih osumljencev v zadnjem času, ki se je kot kaže, navduševal nad srbskimi četniki. 

Freina so prijeli na zapuščenem letališču blizu kraja Buck Hill, kjer se je mirno predal.

Odpovedana noč čarovnic

Po umoru je pobegnil v gozdove in se do četrtka uspešno izmikal več sto policistom, ki so ga mrzlično iskali. Zaradi Freina so na vzhodu Pensilvanije tudi odpovedali praznovanje noči čarovnic z otroškimi pohodi po hišah in nabiranjem sladkarij, ki pa bodo sedaj spet dovoljeni.

Med lovom so policisti odkrili Freinov dnevnik, v katerem je opisal napad na policista, in njegov tabor, okrog katerega je nastavil eksplozivne pasti.

Brezposelni Frein, ki je živel pri starših, se je po družabnih medijih postavljal s fotografijami, na katerih je oblečen v četniške uniforme, ponašal se je tudi z emblemom zločinskih "volkov" z Drine, ki so bili vpleteni v pokol muslimanov v Srebrenici leta 1995.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.