Magazin > Lepota & telo
64 ogledov

Oblačila, ki škodijo zdravju

japonke Profimedias
Za lepoto je treba potrpeti, pravijo. Poglejte, v katerih oblačilih vam je trpljenje tako rekoč zagotovljeno.

Oprijete kavbojke
V njih ste verjetno videti fantastično, kljub temu bi bilo bolje, da jih zamenjate za širši model. Zaradi oprijetih hlač lahko pride do prebavnih težav, med drugim tudi do napenjanja. Preozka oblačila pa lahko povzročijo še eno težavo, ki se ji reče parestetična meralgija. Gre za bolečino in mravljinčenje na zunanji strani stegna, ki nastane zaradi okvar lateralnega stegenskega kožnega živca.

Čevlji z visoko petko
Kladivast prst, zatrdline in žulji so najpogostejše težave, ki se lahko pojavijo zaradi visokih petk. Če brez čevljev, katerih petka se giba pri 10 centimetrih, ne morete živeti, se lahko pripravite na še hujše težave, kot so zvit gleženj, zlomi, bolečine v hrbtu in skrajšana ahilova tetiva.

Japonke
Zaradi čevljev brez opore lahko pride do deformacije stopala, bolečin v kolenu in v hrbtu.

Perilo za oblikovanje telesa
Če ga nosi Kim Kardashian, že ne more biti škodljivo? Napaka! Stezniki in podobno perilo, ki pritiska na sredinski del telesa, lahko povzročijo ali poslabšajo zgago. Poleg tega pritisk škodi črevesju.

Velike torbe
V velike torbe lahko spravite pol omare in to je tudi njihova največja težava. Če namreč dalj časa naokoli nosite pretežko torbo, boste zelo kmalu začutili bolečine v hrbtu, ramenih in tudi glavobol.

Kravate
Pazite, da kravate ne boste preveč zategnili. Kot svarijo oftalmologi, lahko zaradi kravat pride do glavkoma ali povečanega pritiska v očeh.

Tangice
Le kakšno škodo bi lahko takšen majhen košček blaga povzročil telesu? Veliko. Ker je velik del spodnjega telesa odkrit, lahko pride do bakterijskih okužbe, na primer okužbo sečil.

Uhani
Mnoge ženske nosijo poceni nakit, ki pogostokrat vsebuje nikelj, na katerega so mnogi alergični. Težki uhani pa lahko poškodujejo ušesne mešičke.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.