Šport > Nogomet
62 ogledov

Oblak in Kek drugič zapored

jan oblak Profimedias
Jan Oblak je najboljši slovenski nogometaš preteklega leta po izboru časnik Ekipa SN. V kategoriji trenerjev je ta čast pripadla Matjažu Keku.

Slovenski športni časnik Ekipa SN je v svojem izboru za naj nogometaša leta priznanje drugič zapored podelil vratarju slovenske reprezentance in Atletico Madrida Janu Oblaku. Najboljši mladi nogometaš 2016 je Mariborčan Luka Zahovič, naj trener pa prav tako drugič v nizu strateg Reke Matjaž Kek.

Jan Oblak je v glasovanju za seboj pustil Josipa Iličića, Kevina Kampla, Valterja Birso in Jasmina Kurtića. Med mladimi nogometaši je drugo mesto zasedel Grega Sorčan, tretje Domen Črnigoj, nato pa sta se zvrstila Dino Hotić in Timi Max Elšnik. Kek je prehitel Srečka Katanca, Darka Milaniča, Luko Elsnerja in Tomaža Petroviča.

Ekipa SN nagrade podeljuje od 2008. Rekorder med nogometaši leta je vratar Samir Handanović, ki je bil trikrat na prvem mestu. Po dvakrat sta naziv osvojila Oblak in Kampl.

matjaž kek | Avtor: Profimedias Profimedias

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.