Šport > Nogomet
60 ogledov

Oblak med elitnimi izbranci Lige prvakov

oblak neuer twitter Twitter/Uefa.com
Uefini nogometni strokovnjaki so v najboljšo ekipo pretekle sezone Lige prvakov uvrstili tudi slovenskega čuvaja mreže Jana Oblaka.

Slovenski reprezentant Jan Oblak je bil eden od junakov rednega dela in podaljška v finalu Lige prvakov na stadionu San Siro v Milanu, kjer se je zmage po strelih z bele točke veselil Real Madrid. Oblak se pri branjenju enajstmetrovk ni proslavil, zato je bil po tekmi deležen kritik nekaterih navijačev.

Čeprav mu v finalu ni uspelo ubraniti nobene najstrožje kazni, pa je Oblak kljub temu dobil mesto v najboljši ekipi sezone, v kateri se je znašlo 18 nogometašev. Slovenskemu čuvaju mreže se je na položaju vratarja pridružil Manuel Neuer (Bayern München).

V skupini najboljših branilcev so svoje mesto našli Diego Godin (Atlético Madrid), Juanfran (Atlético Madrid), Thiago Silva (Paris Saint-Germain), Sergio Ramos (Real Madrid) in Marcelo (Real Madrid).

Tudi med vezisti je bilo največ nogometašev Atlética in Reala, in sicer so se med pet izbrancev uvrstili Gabi (Atlético Madrid), Koke (Atlético Madrid), Toni Kroos (Real Madrid), Luka Modrić (Real Madrid) in Andrés Iniesta (Barcelona).

Med najboljši napadalci so kakopak pristali Cristiano Ronaldo (Real Madrid), Luis Suárez (Barcelona) in Lionel Messi (Barcelona), pridružili pa so se jim še Antoine Griezmann (Atlético Madrid), Gareth Bale (Real Madrid) in Robert Lewandowski (Bayern München).

Na seznamu je po šest nogometašev Reala in Atlética, trije nogometaši Barcelone, dva člana Bayern Münchna in en član Paris Saint-Germaina.

Kar 15 od 18 igralcev igra v španskih nogometnih klubih, ki so tudi v pretekli sezoni kraljevali na stari celini. Nogometaši, ki kruh služijo na Pirenejskem polotoku, so dobili pet od zadnjih osmih lovorik Lige prvakov, dominatni pa so tudi v Ligi Evropa, kjer so slavili petkrat v zadnjih sedmih letih. 

 
Komentarjev 1
  • blueone 21:30 30.maj 2016.

    Bravo Jan, zaslužil si si, da si med elito!