Šport
38 ogledov

Oblak najboljši v zgodovini Atletica

jan oblak atletico madrid Profimedias
Jan Oblak je tudi na tekmi z Malago ohranil svojo mrežo nedotaknjeno in še popravil svoj rekord, ki ga je dosegel v dresu Atletica. Vse bližje je tudi najboljšemu dosežku v zgodovini lige.

Jan Oblak je ob zmagi proti Malagi z 1:0 tudi tokrat tekmo Atletica končal brez prejetega zadetka. V tej sezoni mu je to uspelo že 22-krat, kar je rekordna znamka za vratarje v zgodovini madridskega kluba. Pred to sezono je bil v tem elementu najboljši sedanji član Chelseaja Thibaut Courtois, ki v sezoni 2013/14 na dvajsetih tekmah ni šel po žogo v svojo mrežo.

Na 35 tekmah dobil le 16 zadetkov

Slovenski čuvaj mreže, ki zanesljivo koraka k naslovu najboljšega vratarja v španski ligi, je v tej sezoni začel vse ligaške tekme Atletica, na 35 tekmah je prejel le 16 zadetkov. Škofjeločan je tako blizu dosežka Francisca Liañe, ta je v sezoni 1993/94 prejel 18 golov v dresu Deportiva La Coruñe. Paco Liaña je v tisti sezoni prejel nagrado Zamora, ki jo dobi najboljši vratar v La Ligi, to pa mu je uspelo tudi sezono prej, ko si je nagrado razdelil s Santiagom Cañizaresom, ki je takrat branil za Celto Vigo.

Oblak sicer še vedno upa, da bo naredil korak dlje od Liañe, ki je v svoji najboljši sezoni z Deporjem osvojil 'samo' drugo mesto. V tokratni sezoni ima Atletico trenutno na drugem mestu enako število točk kot vodilna Barcelona in eno več od mestnega tekmeca Reala.

Atletico se bo do konca sezone doma pomeril še z Rayom Vallecanom, gostoval pri zadnjeuvrščenemu Levanteju in zaključil ligaško sezono pred domačimi gledalci na dvoboju s Celto. Colchonerosi bodo sicer zaigrali tudi v polfinalu lige prvakov.