Šport > Nogomet
22 ogledov

Oblak po tekmi kariere: Vsi smo heroji!

jan oblak liga prvakov atletico madrid EPA
Slovenski reprezentant je šele na svoji drugi tekmi v Ligi prvakov dobil bitko živcev s člani Leverkusna in po izvajanju najstrožjih kazni poslal Atlético Madrid v četrtfinale.

Vratar Atlético Madrida in slovenski reprezentant Jan Oblak je bil nepričakovani junak povratne tekme osmine finala Lige prvakov z Bayerjem Leverkusnom. Atlético je lovil gol zaostanka in na domačem stadionu Vicente Calderón ostal brez prvega vratarja Miguela Ángela Moyàja, ki si je pri rutinskem posredovanju v prvem polčasu načel stegensko mišico.

Oblak je povsem neogret vstopil in brezhibno opravil svoj posel do konca 90 in 120 minut, potem ko je Mario Suárez kmalu po njegovem prihodu na zelenico izničil prednost Nemcev in izsilil podaljšek, ki pa tako kot oba polčasa ni prinesel novega potnika v četrtfinale.
Na koncu so odločile enajstmetrovke, v katerih je imel Oblak več sreče kot maja lani, ko je v finalu Evropske lige proti Sevilli ostal brez obrambe in brez pokala z Benfico. Škofjeločan je dolgo držal žogo in se poigraval z živci strelcev, po obrambi strela po sredini gostujočemu zvezdniku Hakanu Çalhanogluju pa je s podobno taktiko držanja žoge v svojih rokah na beli točki v strel mimo vrat uspel sprovocirati še Ömerja Topraka in Stefana Kiesslinga.

Po tem, ko je žoga po strelu Kiesslinga poletela čez njegovo prečko, se je lahko začelo noro slavje na Calderónu, ki je lanskoletne finaliste z izjemnim navijanjem potisnil prek ciljne črte, Oblak pa se je v prvi izjavi po tekmi spomnil tudi nesrečnega soigralca.

"Nisem glavni heroj, heroji smo vsi tukaj na stadionu. Zaslužili smo si uvrstiti naprej. Škoda za Moyàja, upam, da si hitro opomore," je za Teledeporte dejal Oblak."Ob takšnem vzdušju sem bil že ogret, ni bilo težko igrati. Tesno napredovanje? Nogomet je takšen, v sekundi se spremeni vse."

Več na Goal.com/si/.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.