Šport > Nogomet
22 ogledov

Oblak prvi adut trenerja rdečih vragov

Jan Oblak Profimedias
Španski mediji so se ponovno razpisali o slovenskemu vratarju Janu Oblaku, ki ostaja glavni favorit za zamenjavo Davida de Gee.

Govorice o odhodu španskega nogometnega vratarja Davida De Gee iz angleškega Manchester Uniteda v španski Real Madrid ne pojenjajo, španski dnevnik As pa poroča, da ima trener rdečih vragov Louis van Gaal že pripravljeno rešitev, če de Gea res odide. Želi so slovenskega reprezentanta Jana Oblaka, člana madridskega Atletica.

Oblak za Atlético brani od leta 2014, v njegovi pogodbi pa je odkupna klavzula v višini 45 milijonov evrov. Škofjeločan v španski prestolnici takoj ni dobil priložnosti, ko se je v drugem delu sezone 2014/15 poškodoval Miguel Angel Moya, pa je odlično izkoristil minute.

Van Gaal zelo ceni 22-letnega Slovenca, saj ga je označil za večjega talenta, kot je De Gea. Ta je velika želja madridskega Reala, ki bo v kratkem ostal brez dolgoletnega kapetana Ikerja Casillasa.

Desetkratni evropski prvaki so za De Geo pripravljeni odšteti 35 milijonov evrov, ki jih bo, če do prestopa pride, Nizozemec na klopi angleškega velikana vložil v nakup nekdanjega vratarja Olimpije in Benfice, piše As.

United spremlja tudi Francoza Huga Llorisa, ki pa ga vodstvo Tottenhama ne bo izpustilo, dodaja omenjeni španski dnevnik.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.