Šport
44 ogledov

Oblak stopil v bran angleškemu zvezdniku

wayne rooney EPA
Slovenski reprezentančni vratar Jan Oblak je stopil v bran kapetanu angleške izbrane vrste Waynu Rooneyju.

Zvezdnik Manchester Uniteda Wayne Rooney v letošnji sezoni ne najde prave forme, zato je postal pogosta tarča nezadovoljnih navijačev. Ti so angleškega kapetana izžvižgali na kvalifikacijski tekmi z Malto na londonskem Wembleyju, ki jo je domača reprezentanca dobila z izidom 2:0.

Rooney je prav tako izgubil mesto v začetni enajsterici Joséja Mourinha, kljub temu pa še vedno uživa zaupanje Jana Oblaka.

Prvi slovenski vratar je prepričan, da bo Rooney eden najnevarnejši nogometašev angleške reprezentance, ko so se bo ta v torek v Stožicah pomerila z izbrano vrsto Srečka Katanca.

''Rooney je zvezdnik svetovnega kova in ima zelo pomembno vlogo pri igri angleške reprezentance. Gre za ključnega igralca, ki ga bomo morali zaustaviti,'' Oblakca citira Daily Mirror.

''Ne bojim se nobenega angleškega nogometaša, res pa je, da imajo zelo močan napad. V tem trenutku je to njihovo najmočnejše orožje na zelenici,'' je povedal Oblak.

jan oblak atletico madrid | Avtor: Profimedias Profimedias
Slovenska reprezentanca je z zmago proti Slovaški (1:0) naredila pomemben korak k uvrstitvi na SP 2018. V tem pogledu bo ključnega pomena tudi tekma z Angleži.

''Tekma proti Angliji bo zelo pomembna za nas, čeprav gre šele za tretji krog skupinskega dela. V Litvi nam ni uspelo in po tekmi s Slovaško je nujno, da premagamo Anglijo, če želimo ohraniti upanje za nastop v Rusiji. Anglija je težak nasprotnik in v gosteh bomo pod velikim pritiskom. Kako lahko Slovenija premaga Anglijo? Morali bomo vršiti pritisk in se boriti od prvega trenutka. Ne pričakujem lepe tekme, saj moramo poskrbeti, da se bodo na igrišču počutili nelagodno. Proti Angliji je vedno težko igrati,'' je sklenil eden najboljših slovenskih nogometašev. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.