Šport
28 ogledov

Oblak v derbi z negativnim rekordom

jan oblak EPA
Slovenski vratar se v veliki dvoboj med Realom in Atleticom podaja po štirih tekmah s prejetim golom.

Jan Oblak bo v današnji veliki madridski derbi vstopil s popotnico štirih zaporednih tekem s prejetim zadetkom. To je zanj izenačen negativni rekord, saj slovenski reprezentančni čuvaj mreže doslej kot vratar Atletica še ni prejel zadetkov na petih dvobojih v nizu.

Tekmeci so mimo Oblaka v tej sezoni spravili devet žog, sedem v La Ligi. Kljub nekoliko slabšim obrambnim predstavam v zadnjem času, je moštvo Dieaga Simeoneja še vedno druga najboljša ekipa po številu prejetih zadetkov.

V prid colchonerosov gre pred madridskim derbijem tudi podatek, da je prvi zvezdnik Reala Cristiano Ronaldo Oblaku na šestih dosedanjih obračunih zabil le en gol. Slovenec se je doslej sedemkrat pomeril z nogometaši belega baleta, trikrat je ostal nepremagan, prejel je pet zadetkov. Edino Sergio Ramos se lahko pohvali z dvema goloma proti Oblaku, po enkrat pa so bili uspešni Ronaldo, Karim Benzema in Chicharito.

El Madrileño se bo tokrat pričel ob 20.45 (prenos na Sport Klub 1) na stadionu Vicente Calderon. Real je pred derbijem v 11. kolih zabeležil osem zmag in tri remije ter ima na prvem mestu 27 točk, Atletico je četrti s šestimi zmagami, tremi remiji in enim porazom. Oblak in soigralci so doslej osvojili 21 točk.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.