Šport > Nogomet
53 ogledov

Oblak verjame v Koper

koper Anže Petkovšek
"Koper lahko iztrži neodločen rezultat," je prepričan nekdanji nogometaš Hajduka Brane Oblak. Z njim se ne strinja legenda splitskega kluba

“Že več kot mesec dni sem v tujini, zato si dvoboja nisem mogel ogledati. Že pred prvo tekmo sem dejal, da morajo Koprčani zaigrati dokaj ofenzivno, saj Hajduk ni več tako kakovosten kot v preteklosti. Hrvaška in slovenska liga sta na podobni ravni, zato Splitčani niso favoriti v tem dvoboju,” je iz Španije za Primorske novice pojasnil Brane Oblak, ki verjame, da si Koper lahko pribori napredovanje: “Na Poljudu bo zagotovo zelo težko, vendar se Koprčani ne smejo pomakniti v obrambo. Menim, da lahko iztržijo neodločen rezultat.” 

Nekdanji slovenski selektor si je med letoma 1973 in 1975 v Splitu delil slačilnico z Ivico Šurjakom, ki velja za enega od najboljših igralcev v več kot stoletni zgodovini splitskega kluba. Ta pred povratno tekmo meni: "Koper ima izkušenejše igralce, ki se jih ne sme podcenjevati. Če bodo gostje v Splitu zaigrali preveč obrambno, bodo kaznovani. Poljud bo v četrtek poln in to bo zagotovo velika prednost za mlado ekipo Hajduka. Težko je napovedati rezultat na drugi tekmi, vendar verjamem v zmago Hajduka z 2:0.”

“Rezultati Maribora v ligi prvakov so dokaz, da se v Sloveniji dobro dela. Njihovi rezultati niso slučajnost, temveč posledica kakovostnega vodenja v vseh strukturah kluba. Z veseljem si pogledam kakšno tekmo Maribora, pa tudi Kopra, saj sem dober prijatelj s predsednikom Gubercem,” je sicer slovenski nogomet pohvalil nekdanji nogometaš, ki je v dresu Jugoslavije zbral 54 nastopov, pri tem pa dosegel deset golov. Štiri zadetke manj je v 46 nastopih zbral Oblak.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.