Šport > Nogomet
66 ogledov

Oblakov glas seže v deveto vas

jan oblak Profimedias
Slovenski čuvaj mreže Jan Oblak je bil s strani priznane francoske revije za nogomet France Football izbran v idealno postavo igralcev do 23 let.

Družbo mu delajo Hector Bellerin (Arsenal), Marquinhos (Paris-SG), Raphael Varane (Real Madrid), David Alaba (Bayern München), Marco Verratti (Paris-SG), Paul Pogba (Juventus Torino), Philippe Coutinho (Liverpool), Paulo Dybala (Juventus Torino), Harry Kane (Tottenham) in Anthony Martial (Manchester United).

V obrazložitvi je France Football za Oblaka zapisal, da je imel rojeni Ločan, ki je prve nogometne korake naredil pri Olimpiji, po prestopu iz Benfice v Atletico Madrid leta 2014 solidno prvo sezono.

V drugi sezoni mu je trener Diego Simeone zaupal mesto prvega vratarja, Oblakove obrambe pa so močno pripomogle, da je Atletico Madrid trenutno drugi v španskem prvenstvu ter polfinalist Liga prvakov. Madridski nogometni klub bo na povratni tekmi z Bayern Münchnom branil prednost enega zadetka, ki si ga je priigral na domačem terenu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.