Slovenija
176 ogledov

Oblast v Planet TV prevzel Telekom

Planet TV Anže Petkovšek
TSmedia, hčerinsko podjetje Telekoma Slovenije, je danes dokapitalizirala družbo Antenna TV SL, ki oddaja program Planet TV in tako prevzela vajeti v podjetju.

"Skladno z dogovorom, sklenjenim 26. avgusta 2016, je družba TSmedia, ki je odvisna družba Telekoma Slovenije, dokapitalizirala družbo Antenna TV SL. Z dokapitalizacijo je družba TSmedia pridobila 50,1-odstotni lastniški delež v družbi Antenna TV SL," so sporočili iz Telekoma. 

Soglasje k dokapitalizaciji je že pred časom podal tudi nadzorni svet Telekoma. 

Telekom Slovenija je postal večinski lastnik izdajatelja Planeta TV. Grška Antenna Group pa bo v družbi tudi v prihodnje aktivno sodelovala pri uresničevanju strateških usmeritev.

Lastnika Antenne TV SL sta prepričana, da lahko družba premosti trenutne finančne težave in posluje tako, da bo še naprej krepila položaj Planet TV na slovenskem medijskem trgu. 

Telekom Slovenije in grška medijska multinacionalka Antenna Group sta skupno družbo, ki upravlja televizijski program Planet TV, ustanovila februarja 2013. Televizijski kanal Planet TV je sicer leta 2012 začelo izdajati Telekomovo hčerinsko podjetje Tsmedia.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 5
  • dren 16:52 17.december 2016.

    Sedaj jih bo pa šlo še novih 40 EUR! Dokaz umnega gospodarjenja v Telekomu in dobrega nadzora!

  • ginko 12:57 17.december 2016.

    Tako bo sedaj propaganda iz Murgel prihajala v stereo tehniki do "norega" naroda, da nebi bil okužen z drugimi postajami "RESNICE".

  • Dare Dado 10:47 17.december 2016.

    in tako bosta dve gnili tv rtv in planet tv, sam gnoj od programa