Šport > Nogomet
24 ogledov

Navijači Lazia: Nič več opičjih zvokov

lazio navijači EPA
Navijači Lazia so se zaobljubili, da nasprotnikov ne bodo več provocirali z opičjimi zvoki.

Navijači italijanskega Lazia se med tekmami ne bodo več posluševali opičjih zvokov. Podporniki rimskega kluba sicer vztrajajo, do so njihove provokacije napačno interpretirane.

''Resnično je smešno in sramotno, da se naše navijače obtožuje rasizma. Temnopoltim fantom nikoli nismo obrnili hrbta in vedno smo sprejemali napredek nogometašev iz različnih etničnih skupin, ki so v našem klubu postali idoli. Poglejte Fabia Liveranija, Ousmaneja Daba, Ogenyija Onazija, Michael Cianija, Djibrila Cissa, itd.,'' so sporočili v izjavi.

Lazio bo prvo tekmo Serie A odigral pred praznimi tribunami, je odločila Mednarodna nogometna zveza (Fifa), saj naj bi navijači med superpokalno tekmo proti Juventusu vzklikali rasistična gesla.

''Naši poskusi obrazložitve, da opičji zvoki niso rasistične žaljivke, ampak preprosta provokacija nasprotnika, so bili zaman. Navijače bomo prosili, naj se v prihodnosti ne poslužujejo takšnega početja,'' še dodajajo navijači Lazia.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.