Slovenija
28 ogledov

Obnove ne bo, ker bi bila prehrupna

ljubljana 15.03.10 bezigrajski stadion, plecnikov stadion, razpadanje, zapuscen, Nik Rovan
Agencija RS za okolje (ARSO) je v četrtek izdala odločbo, s katero je zavrnila izdajo okoljevarstvenega soglasja za izgradnjo Športnega parka Bežigrad.

"Razlog zavrnitve so visoko presežene mejne vrednosti kazalcev hrupa v času gradnje. Nameravani poseg namreč ni skladen s predpisi o varstvu okolja, konkretno z Uredbo o mejnih vrednostih kazalcev hrupa v okolju," je zapisano na spletni strani Arsa.

Na Arsu dodajajo, da investitor s predloženim Poročilom o vplivih na okolje, ki ga je v postopku predložil, ni uspel izkazati, da bodo emisije hrupa v času gradnje pod mejnimi vrednostmi. Presežene mejne vrednosti hrupa bi prizadele območja oz. naselja, ki sodijo v eno najvišjih varstvenih območij pred hrupom.

Kako naprej?

Ljubljanski mestni svetniki bodo sicer na seji v ponedeljek odločali o ponovnem podaljšanju pogodbe družbe Bežigrajski športni park, ki so jo ustanovile ljubljanska občina, GSA poslovno svetovanje in Olimpijski komite Slovenije z namenom obnove Plečnikovega stadiona. Pogodbo vsako leto podaljšujejo, ker družba BŠP še ni dobila gradbenega dovoljenja.

Lani so rok za realizacijo projekta podaljšali do 3. oktobra letos, tokrat pa ponovno predlagajo enoletno podaljšanje. V gradivo za sejo mestnega sveta so zapisali, da se lahko z veliko gotovostjo trdi, da bosta do takrat za projekt izgradnje BŠP pridobljeni še manjkajoči gradbeni dovoljenji.

Komentarjev 9
  • Ferluci 21:12 03.december 2014.

    Jasno, da županković ne bo dovolil konkurenčnega športnega objekta. To je bilo za pričakovati - sklicevanje na ARSO je zgolj smešno populistični vzrok zaščite interesa kroga nekaterih ljudi.

  • ac-dc 21:12 03.december 2014.

    Hrup v mestu? Ta pa je bosa, ni kaj. Sem pomislil, da je mogoče že prvi april. V okoliških blokin pa ima itak i vsak tadrug že slušni aparat. ...

  • matermila 14:17 03.december 2014.

    Pravilno,saj v Najlepšem mestu na svetu,pa res ne bodo prenašali hrupa mešalcev,a ne.Butalci,nimaš kaj.