Šport > Nogomet
34 ogledov

Oboji verjamejo v osvojitev naslova

NK Maribor Jean-Philippe Mendy EPA
Nogometaši Maribora in Celja se bodo v sredo ob 20.30 v Kopru merili za naslov prvaka pokala Slovenije. V obeh taborih nimajo večjih težav z zdravjem in kartoni, tudi zato so oboji prepričani v svojo zmago.

"Moštvo, ki pride do finala pokala, je osredotočeno le na to, da ga tudi osvoji. Pripravljali se bomo po najboljših močeh, zanima pa nas samo zmaga," pred finalom slovenskega pokala pravi trener Maribora Darko Milanič, ki meni, da je lovorika pomembna za posameznike in okolje, ne pomeni pa neke rešitve sezone. Spomnimo, Maribor je po petih zaporednih naslovih državnega prvaka v tej sezoni ostal brez njega, osvojila ga je Olimpija.

Njegov varovanec in kapetan vijoličnih Marcos Tavares meni podobno: "To bo zelo pomembna tekma za nas. Osredotočeni smo na finale, vse bomo naredili, da zmagamo."

Strateg Celja Robert Pevnik poudarja, da se je forma Celja dvignila. "Zdaj pa je prišel ta vrhunec sezone, nagrada za delo skozi vso sezono. Menim, da smo dozoreli za osvojitev tega pokala," pravi Pevnik.

Blaž Vrhovec, kapetan Celja, pa poudarja, da je vzdušje v slačilnici zelo pozitivno, tudi Pevnik je pohvalil njihovo prizadevnost. "Kot je že dejal trener, smo tudi v slačilnici prepričani, da je prišel trenutek, da tudi mi osvojimo naslov. Smo pozitivno razpoloženi in komaj čakamo tekmo," je optimist Vrhovec.

Dvoboj Maribora in Celja v finalu pokala je sicer ponovitev finalnih obračunov iz sezone 2011/12 in 2012/13, obakrat so bili boljši Mariborčani, ki so v 12 finalih skupno osvojili že osem tovrstnih lovorik. Celjani, osemkratni finalisti, zmagovalci pa v sezoni 2004/05, so v finalu nazadnje igrali lani, ko so izgubili proti Kopru.

Nogometno dogajanje v Kopru se bo v sredo sicer začelo že ob 16. uri, ko se bosta v finalu mladinskega pokala pomerila Koper in Maribor, ob 18. uri pa bo na sporedu še ženski finale med Radomljami in Pomurjem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.