Slovenija > Črna kronika
31 ogledov

V Kopru oropali pošto, na Jesenicah banko

Rop pošte v Kopru
1/4
Nataša Čepar
S pištolo v roki oropal koprsko pošto.

Nekaj čez 9. uro so bili koprski policisti obveščeni o ropu pošte na Muzejskem trgu v Kopru.

Po prvih podatkih policije je ropar moški močnejše postave, oblečen v oranžno majico s kapuco, v roki je imel pištolo.

Policisti so nemudoma postavili blokadne točke. Pred blokadno točko v Žusterni je obrnil neznani voznik skuterja kovinsko modre barve, z italijanskimi registrskimi tablicami, s črno čelado in rjavo jakno. Zbežal je nazaj po hitri cesti proti Kopru, so sporočili s Policijske uprave Koper.

Viden na mopedu

Možakarja, ki je odbrzel z mopedom, naj bi, kot smo slišali na prizorišču ropa, videla tudi neka priča. Poštni uslužbenci, ki smo jih zmotili med malico, o samem dogajanju niso vedeli kaj dosti. "Mi delamo v pisarnah zgoraj, vse skupaj se je odvilo z bliskovito naglico, tako da nimam kaj povedati," je dejala ena izmed njih. "To je odraz današnjih razmer, ropov bo vse več," je dodala. Po njenih besedah sicer pošte v historičnem središču Kopra do zdaj še niso oropali.

Ni še videonadzora

Kot so pojasnili v službi za odnose z javnostmi Pošte Slovenije, je pošta na Muzejskem trgu varovana z alarmnim sistemom, ima mehansko zaščito, pred kratkim pa je bila opremljena s sistemom za obarvanje gotovine ob morebitnem ropu. Do konca leta bo opremljena tudi s sistemom videonadzora.

Koliko je ropov

Letos se je v Sloveniji zgodilo pet ropov pošt, v vsem lanskem letu pa 11. V zadnjih štirih letih se je največ ropov pošt zgodilo leta 2010, in sicer 29.

Na Jesenicah oropali banko

Malo pozneje, ob 11.30, pa so bili o bančnem ropu na Cesti Cirila Tavčarja na Jesenicah obveščeni kranjski policisti.

Ropa je osumljen neznani storilec, ki je v banko vstopil z orožjem v roki in od zaposlenih zahteval  denar,  ko  pa  ga  je dobil, je kraj peš zapustil. Po besedah policije si je neznanec pridobil veliko premoženjsko korist. 

Na srečo med ropom ni bila poškodovana nobena oseba.

Kaznivega dejanje je osumljen moški, visok okoli 180 cm, z močnejšo postavo.

Policisti prosijo pa vse, ki bi vedeli kaj povedati o zadevi ali o storilcu, naj to čim prej sporočijo na najbližjo policijsko postajo ali pa pokličejo na interventno številko 113 oziroma na anonimni telefon 080 1200, ki klicatelju zagotavlja popolno anonimnost.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.