Slovenija > Črna kronika
19 ogledov

Oborožena in zamaskirana oropala banko

Rop pošte v Prulah Anže Petkovšek
Policisti prijeli enega od moških, ki je osumljen sodelovanju pri dopoldanskem ropu Deželne banke Slovenije v Gornjem Gradu.

23-letnega moškega so kmalu po ropu ustavili med vožnjo z vozilom, ki so ga opazili med ropom. Gre za srbskega državljana, za bivanje pa je prijavljen na območju Kranja. "Ostale storilce še iščemo," so pojasnili na policiji.

Bila oborožena in zamaskirana

Okoli devetih dopoldne sta dva oborožena in zamaskirana neznanca, oblečena v temnejša oblačila, vstopila v bančne prostore, zagrozila z orožjem in zahtevala denar. Uslužbenka banke je neznancema izročila gotovina, nato pa sta pobegnila.

Po ropu je policija sporočila, da sumijo, da sta neznana storilca vozilo zapustila in se skrivata, skupaj ali vsak zase, na okoliškem območju, zato so pozvali občane, naj bodo pozorni na neznani sumljivi osebi.

Prav to banko so pred dobrimi tremi tedni oropali dva Kranjčana in osumljenec iz Srbije, ki so jih celjski policisti ujeli prav s pomočjo krajanov, ki so opazili vozilo, v katerem so bili obdolženci ropa.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.