Svet
11 ogledov

Oboroženi agentje v civilu na francoskih vlakih

Pariz, streljanje EPA
Francoska železnica je danes sporočila, da bodo po novem v okviru varnostnih ukrepov po terorističnih napadih na Pariz patruljirali oboroženi agenti v civilu, ki bodo imeli dovoljenje za streljanje.

Francoske železnice so imele do nedavnega na svojih vlakih agente, ki so lahko orožje uporabili le v uniformah, z novim zakonom glede varnosti v prometu, ki je stopil v veljavo ta teden, pa je ta možnost predvidena tudi za agente v civilu. Agentje bodo med drugim tudi na mednarodnih povezavah Francije z Belgijo, Nemčijo in Nizozemsko.

Direktor francoskih železnic je danes, ko je medijem pojasnjeval namero, spomnil, da so avgusta lani na hitrem vlaku na relaciji Pariz – Amsterdam v zadnjem hipu preprečili teroristični napad. Do napada ni prišlo zahvaljujoč francoskih, britanskih in ameriških potnikov, ki so uspeli sami obvladati oboroženega moškega, za katerega se je izkazalo, da je radikalni islamist.

Francoske železnice so poleg tega uvedle stalen video nadzor, kot tudi možnost, da varnostne službe ves čas spremljajo posnetke varnostnih kamer. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.