Slovenija
23 ogledov

Obrat pri ukinitvi gostovanja znotraj EU

Uporaba mobitela na plaži Profimedias
Evropska komisija je umaknila predlog omejitev po ukinitvi gostovanja znotraj EU, ki so ga objavili pred nekaj dnevi.

Na predlog, da bi za gostovanje veljale domače cene največ 90 dni na leto in največ 30 dni v kosu, so se burno odzvali potrošniki in mobilni operaterji. 

Preberite še: 

"Predlog je bil razočaranje. Po letih obljub, da bodo ukinili plačevanje za gostovanje, so milijonom potrošnikov nekaj napisali z drobnim tiskom," je za portal politico.eu dejal Guillermo Beltra iz zveze potrošniških organizacij BEUC. 

Mobilni operaterji so na drugi strani menili, da je 90 dni brezplačnega gostovanja preveč. Mnogi uporabniki živijo v eni državi in delajo v drugi, bojijo pa se tudi, da bi ljudje v eni državi dobili poceni paket in ga nato uporabljali v drugi državi. 

"Gostovanje bi se moralo ukiniti za občasna potovanja in omejitev bi morali skladno s tem tudi zapisati, omejitev 90 dni je daleč od tega," je dejal Alessandro Gropelli, predstavnik ETNO, ki zastopa na primer britanski in nemški telekom. 

Komisija naj bi predlog omejitev zdaj napisala na novo in ga kmalu objavila. Gostovanje znotraj EU se bo ukinilo sredi prihodnjega leta. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 20:41 09.september 2016.

    Bomo vidl kakšn bo nov predlog. Ampak tole z omejitvami dejansko ni bla ukinitev. Jz mislm da bodo tko naredil...brezplačno gostovanje bodo časovno omejil tko k do zdej če ne še bl; plačljivo bodo pa reguliral z najvišjo ceno. Dvomim ...prikaži več da bodo popolno ukinil gostovanje ampak pustmo se presenetit.