Slovenija
46 ogledov

Obresti najnižje doslej

zeleni gaj Anže Petkovšek
Najnižje obrestne mere za stanovanje odkar smo uvedli evro, povprašavanja po stanovanskih posojilih se večajo.

Obrestne mere za stanovanjska posojila v slovenskih bankah so februarja dosegle najnižjo raven, odkar smo v Sloveniji prevzeli evro, pišejo Finance. Povprečna efektivna obrestna mera za novo stanovanjsko posojilo je februarja znašala 2,96 odstotka, kar je za 0,7 odstotne točke manj kot februarja lani. 

Kot navajajo Finance, na bankah pričakujejo, da se je zniževanje obrestnih mer za stanovanjska posojila gospodinjstvom nadaljevalo tudi marca.

Povpraševanja po posojilih večiko več kot prejšnja leta

Kot vsako pomlad se veča povpraševanje po stanovanjskih posojilih veča, letos pa nekatere banke opažajo izrazito večje zanimanje tudi v primerjavi s prejšnjimi pomladmi.

Kot ugotavljajo na Financah, banke povpraševanje delno povezujejo z okrevanjem gospodarstva - posojilojemalci so se opogumili -, nekoliko cenejšimi nepremičninami, določeno rast povpraševanja po posojilih pa pripisujejo tudi nižjim obrestnim meram.

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 4
  • Papaja Popi 11:23 03.april 2015.

    Ljudje se zapufajo, potem pa jamrajo in jokajo.Nihče pa ne razmišlja , kako bo odplačeval.Stanovanja pa so itak precenjena.

  • antares 11:14 03.april 2015.

    Obrestni pribitki pa so precej višji kot pred nekaj leti...

  • mihatirs 10:42 03.april 2015.

    ceno stanovanj pod 1000/m2 pa bomo začel razmišlat o nakupu, do takrat pa ko vas j***, da postanemo sužnji bank za 30 let!