Svet
35 ogledov

Obtožni predlog zoper madžarsko novinarko

petra laszlo youtube.com
Leto dni po tem, ko je madžarska novinarka in snemalka Petra Laszlo na madžarsko-srbski meji brcnila begunca z otrokom v naročju, nato pa spotaknila še begunsko deklico, je madžarsko tožilstvo zoper njo uvedlo obtožnico.

Zoper novinarko in snemalko Petro Laszlo je spisana obtožnica zaradi 'kršenja javnega reda in miru', je včeraj potrdilo madžarsko tožilstvo. Tamkajšnje pravosodje je po nekajmesečni preiskavi ocenilo, da njena ravnanja na meji, zaradi česar se je sprožil val zgražanja ne le v njeni državi, ni bil 'motiviran z etničnimi razlogi niti migrantskim statusom ljudi, ki jih je napadla'.

Izgred se je zgodil natanko na današnji dan lani, ko je na tisoče beguncev prihajalo v Evropo. Tega dne je nekaj skupin beguncev prebilo kordon madžarske policije na meji s Srbijo. Madžarska je teden dni zatem dokončala postavitev bodičaste ograje vzdolž meje s Srbijo, kar je v veliki meri omejilo prihod beguncev.

Ravnanje novinarke, ki je delala za spletni portal blizu skrajni madžarski desnici, 'ni povzročilo poškodb, je pa njeno obnašanje vznemirilo prisotne', je med drugim navedeno v obtožnici. Ko je Petra Laszlo po tem, ko so posnetki njenega ravnanja skoraj obkrožili svet, dobila odpoved  svojega delodajalca, se je branila, da jo je v danem trenutku zajela panika.

Kak mesec dni po prejeti odpovedi je najavila, da bo tožila Facebook in Osamo Abdula Mahsena, moškega, ki ga je spotaknila, da je padel na sina, ki ga je držal v naročju. Ali je svojo namero tudi uresničila, javnost ni seznanjena. Begunec s sinom se je pri iskanju boljšega jutri na evropskih tleh dobro znašel; zatočišče je našel v Španiji, kjer dela kot nogometni trener.

PREBERITE TUDI:

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 49
  • stanekos 11:03 11.september 2016.

    Končno si dokazala, da si zrela za psihiatrijo. Zaprti oddelek. Pa strojnico v roke, na vodni curek, jasno. Krota neizobražena. Glede tega, kaj sem, pa le toliko: če bi človek tebe sodil le na podlagi tvojih zapisov, ki so en ...prikaži več sam pravopisni zmazek, bi te lahko komot opisal izrazoslovjem, ki se ga tako radi poslužujete neizobraženi ksenofobi - si ćefurka?

  • stanekos 10:56 11.september 2016.

    S čem bi pa branila domovino? Slab zadah je odločno premalo.

  • dragec 07:47 10.september 2016.

    dva kretena