Slovenija > Črna kronika
37 ogledov

Obtožnice zoper balkanske tihotapce kokaina, tudi Slovenca

Zaseg kokaina Reuters
Na Hrvaškem vložili obtožnico zoper pet osumljenih, ki so iz Južne Amerike in Afrike tihotapili kokain. Namenjen je bil za hrvaški in ostali evropski trg. Tudi Slovenski.

Na sodišču v Osijeku je hrvaški Urad za boj proti korupciji in organiziranemu kriminalu danes vložil obtožnico zoper pet osumljenih domnevnih tihotapcev kokaina. Gre za 48-letnega Slovenca, 48-letnega in dva 30-letna Hrvata in 39-letnega Srba.

V času od julija 2012 do novembra lani je peterica osumljenih v Vukovarju in drugih mestih Hrvaške, po slovenskih mestih in še nekaterih drugih evropskih državah organiziral skupino ljudi, ki so potem v Južni Ameriki in Afriki kupovali večje količine kokaina ter poskrbeli za njegov transport in nadalnjo prodajo v evropskih državah. Med drugim so se dogovorili tudi za trasport 50 kilogramov kokaina z ladjo.

Peterica je - včasih tudi s še dodatnimi osumljenci - med drugim potovala v Kolumbijo, na Nizozemsko in v Slovenijo, kjer so se dogovarjali za vse podrobnosti, potrebne za tihotapljenje droge in denarja, piše na spletni strani Uskoka.

Kaj za osumljene zahteva tožilstvo, na spletni strani ne piše, o tem za zdaj ne poročajo niti hrvaški mediji. 

Komentarjev 1
  • izRODEk 21:07 26.november 2014.

    Bo imel Pahor krizo? :@