Magazin > Lepota & telo
14 ogledov

Obutev kupujte konec dneva, roke imejte v žepih

obuvanje čevljev Profimedias
Nekaj nenavadnih nasvetov, ki vam lahko olajšajo življenje.

Kupite prigrizke, ki vam NE teknejo. Če boste imeli doma odprte vrečke hrane, ne boste kupili drugih prigrizkov in tako zmanjšali vnos nepotrebnih kalorij.

Na pisarniški mizi naj stoji ogledalo. Tako boste pogosteje opazili, kdaj ne sedite vzravnano in spremenili svoj položaj.

Pred spanjem pojejte nekaj lahkega. Če ste ponoči lačni, bo telo začelo porabljati zaloge ogljikovih hidratov, kar lahko vodi v glavobole. Najbolje je, če pojeste kosmiče, sladkarijam pa se izogibajte.

Čevlje kupite konec dneva. Noge vam namreč tekom dneva malce zatečejo, zato vam je obutev, ki ste jo kupili zjutraj, lahko konec dneva pretesna.

Po jedi se ulezite na desni bok, saj bo hrana tako lažje potovala skozi prebavni trakt. 

Roke imejte v žepih, če je v vaši bližini veliko ljudi. Tako bo verjetnost, da boste "podedovali“ njihove bakterije (npr. na vlaku, trgovini) manjša.

Pred zajtrkom si umijte zobe. Ponoči se na zobeh namreč naberejo bakterije. Če si pred zajtrkom ne umijemo zob, se bo število bakterij med jedjo znatno povečalo in tako tudi verjetnost za nastanek kariesa.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.