Svet
30 ogledov

Obvoz okoli Slovenije hromil ceste pri sosedih

Kolona na hrvaški avtocesti HAK
Medtem ko je bilo v Sloveniji zaradi vseh zapor ob Putinovem obisku na cestah še razmeroma znosno glede na najbolj zloglasno soboto v letu, pa so imeli pri naših sosedah obilico težav zaradi obvozov mimo Slovenije.

Kot je znano, so avtoklubi in upravljavci cest v sosednjih državah v zadnjih dneh intenzivno obveščali vse potnike, ki nameravajo na turistično najbolj obremenjen konec tedna v letu potovati skozi Slovenijo, da bo glavna žila med Karavankami in Ljubljano zaprta, težave pa da bodo zato še večje na mejnem prehodu Gruškovje. 

V Italiji veliko težav

Avstrijci so že zjutraj preusmerili celoten promet iz Nemčije prek vozlišča Beljak na jug proti Italiji oziroma na vzhod proti Gradcu. V naši zahodni sosedi so se tako soočali s precejšnjimi težavami, saj so na portalu Autostrada poročajo o dolgih zastojih pred postajo Ukve pri Trbižu v smeri severa, medtem ko tisti, ki potujejo proti Trstu oziroma Fernetičem, čakajo pred cestninsko postajo Trieste Lisert. V obeh primerih je bila okoli 15. ure vrsta dolga osem kilometrov. 

Avstrijci zadovoljni

Na portalu avstrijskega Asfinaga poročajo, da je stanje boljše od pričakovanj in da promet ob preusmeritvi zaradi zapore predora Karavanke poteka razmeroma tekoče. Asfinag opozarja, da bo verjetno predor Karavanke ostal zaprt dlje od predvidene ure zaradi enourne zamude, s katero je Putin prispel v Slovenijo. Predor  so sicer okoli 19. ure odprli za ves promet.

Pred slovesom od Hrvaške še dolgo čakanje

Hrvaški avtoklub HAK je okoli 15.30 poročal o dolgih zastojih pred plačilno postajo Lučko, težave so tudi med Karlovcem in Bosiljevim in pri predoru Sveti Rok, vse v smeri Splita. V večkilometrskem zastoju se je čakalo pri plačilnio postaji Trakoščane pred mejnim prehodom Obrežje za vstop v Slovenijo, najhuje pa je bilo pri mejnem prehodu Macelj, kjer so za vstop v Slovenijo vozniki čakali tudi v 10-kilometrskem zastoju.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.