Šport > Nogomet
33 ogledov

Oče brani Messija, mama pa Agüera

lionel messi EPA
Dosežki asa Barcelone na reprezentančni ravni so spet pod drobnogledom, "Albiceleste" pa je v vedno bolj napetem čakanju na naslov izgubila dva velika finala v enem letu.

Oče Lionela Messija je stopil v bran svojemu sinu, čigar nedavni neuspeh v reprezentančnem dresu je znova tarča škodoželjnih napadov in ocen. Štirikratni osvajalec zlate žoge ima vse potrebno za boj z največjimi nogometaši vseh časov, toda nekateri ga še vedno ne postavljajo na enako raven kot Peléja in Diega Maradono, ki sta za razliko od zvezdnika Barcelone okusila slasti slavja s svojima reprezentancama.

Messi je bil na lanskem svetovnem prvenstvu v Braziliji tik pred tem, da dokončno utiša zlobne jezike, toda Argentina je izgubila finalno tekmo proti Nemčiji, po spektakularni sezoni v Barceloni, s katero je morda nikoli boljši argentinski kapetan osvojil trojno krono, pa je izvrstno priložnost za odkup 28-letniku in rojakom ponujala Copa América, kjer je Argentina skušala prekiniti 22-letno sušo.

A Messiju ni uspelo popeljati "La Albiceleste" do zmage, varovanci Gerarda Martina pa so po izvajanju enajstmetrovk v finalu izgubili proti gostitelju Čilu. Status v Rosariu rojenega levičarja je v domovini znova v središču vročih razprav, česar njegov jezni oče Jorge Messi nikakor ne more prenesti.

"Številni razumejo le neuspehe, s čimer svoje lastne (neuspehe) vidijo v drugih," je bil za Diez Mas oster Messi starejši. "Žal živimo v svetu šova in ostre kritike se prodajajo bolje kot konstruktivne. A Leo le igra nogomet in vse drugo ga ne skrbi," je dodal.

Jorge Messi je tudi razkril, da je bil njegov sin vedno umirjen, skromen in praktično nevpadljiv posameznik - čeprav je bil kot otrok nekaj časa precej navihan."Lionel je zrasel v družini, ki se prav nič ne razlikuje od nobene v Argentini, kjer je bilo vse doseženo z žrtvovanjem in spoštovanjem," je nadaljeval ponosni oče, ki je z Lionelom domovino zapustil, ko je imel bodoči serijski osvajalec klubskih trofej v Španiji in Evropi šele 13 let.

"Naša kultura in naša država je takšna - vse se doseže z žrtvovanjem in to bo oblikovalo tvoje vrednote," je še dodal Jorge Messi. "Nikoli ni storil nič zlobnega, ko je bil še majhen, ker je bil vedno dober fant. Poreden že, toda nikoli težaven! Težko mu je bilo oditi, toda to se povezuje s tistim, kar sem rekel: smo družina, ki so ji te reči uspele z žrtvovanjem."

Oglasila se je tudi Adriana Agüero, da, uganili ste - mama Sergia Agüera -, ki je kritike pozvala, da naj se postavijo v kožo nekoga, ki zgolj opravlja svoj poklic, deležen pa je tako ostrih kritik.

"Ko gledam na vse to s strani - kaj vse ljudje pišejo in kako komentirajo -, moram stopiti v bran tej reprezentanci in vsem predstaviti svoje razmišljanje. Predstavljajte si, da ste najboljši v svojem poklicu, nekdo pa vas neusmiljeno 'gazi'. Kaj bi vi storili v tem primeru? Pustite te igralce pri miru!" je dejala Agüerova.

Družini dolgoletnih soigralcev in velikih prijateljev sta imeli na finalni tekmi v Santiagu sicer neprijetno izkušnjo z navijači Čila, Messijevi so se morali celo umakniti v eno od komentatorskih kabin.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.