• Pon 6 do 18 °C
  • Tor 10 do 18 °C
  • Sre 11 do 20 °C
več na vreme.net

Sojenje

7 komentarjev

Oče žrtve med šovom navijal za Fakija

Pogovarjali smo se z Romanom Belovičem, očetom najstnika, ki je bil med ropom, ki sta ga izvršila Fahrudin Čaušević in njegov brat, poškodovan.

Ir. K. / Ljubljana

 

Roman Belovič (Foto: Saša Despot)

Včeraj je sodnik zmagovalcu lanske sezone šova Kmetija: Nov začetek, Fahrudinu Čauševiću – Fakiju, izrekel kazen za nasilen rop in za dejanje velike tatvine. Faki bo moral za dve leti in osem mesecev za zapahe, njegov brat Mirsad pa za dve leti. Oba se lahko na odločitev sodišča še pritožita.

Faki in Mirsad sta aprila 2014 vdrla v hišo družine Belovič, julija istega leta pa je Faki vlomil še k družini Bešić.

Pri Belovičevih sta brata poskušala v hišo vdreti skozi garažno okno, a jima ni uspelo, zato sta pozvonila. Ko ju je 18-letni sin družine vprašal, kdo je, sta odgovorila "babi“.

Kot nam je razložil oče najstnika, ki je utrpel hude poškodbe obraza, Roman Belovič, blizu res živi babica, zato mladenič ni nič posumil. Ko sta Čauševića prišla v hišo, sta 18-letnika udarila v obraz, mu zagrozila, da mu bosta odrezala prst, če jima ne razkrije, kje so shranjene vredne stvari, nato pa sta ga zaprla v sanitarije, pobegnila pa z njegovim avtomobilom.

 
"Glede na to, da je za rop, med katerim je bil nekdo poškodovan, zagrožena kazen med ena in deset let zapora, sem pričakoval, da bosta v zapor morala vsaj za pet ali šest let, tudi zato, ker je Faki prekršil pogojno kazen. Sodišču in tožilstvu je dal vedeti, da je povratnik in da bo to tudi ostal,“ pravi Roman Belovič, ki ne verjame, da mu bosta obtoženca povrnila škodo v višini več kot 80 tisoč evrov. Od bratov zahtevajo tudi 10 tisoč evrov za duševne rane, ki jih je utrpela žrtev. Kot je Belovič povedal že na sodišču, sedaj živijo "kot v Pentagonu“ - zavarovani z alarmom in varnostnimi kamerami.

Belovič je bil, ko je slišal, kdo je vdrl v njegovo hišo, presenečen. "Verjetno je bila cela Slovenija presenečena. V Kmetiji smo ga videli kot garača. Hotel sem, da on zmaga, zanj pa nisem glasoval,“ nam je še zaupal.

Vsebine, ki bi vas morda zanimale

Komentarjev (7)

Za oddajo komentarja morate biti prijavljeni!

Morda vas še zanima