Šport
19 ogledov

Oče mu ni dovolil na OI

Jordan Larsson Profimedias
Legendarni švedski nogometni napadalec Henrik Larsson svojemu sinu ni dovolil oditi na olimpijske igre v Riu.

Nekdanji nogometaš Celtica in Barcelone Henrik Larsson je trener kluba Helsingborgs, pod njegovo taktirko pa vadi in igra tudi njegov sin Jordan. Ta je bil vpoklican v švedsko reprezentanco, ki bo nastopila na olimpijskih igrah, vendar mu oče odhoda v Rio ni dovolil.

Pri Helsingborgsu imajo namreč težave z napadalci, Jordan pa je v minuli sezoni zabil osem zadetkov na 17 tekmah, zato trener nanj resno računa. "Ostala sta nam le dva napadalca, eden od njiju pa ima prepoved igranja zaradi dveh rumenih kartonov. Helsinborgs je najpomembnejši. Razumem Jordanov položaj in povsem jasno mi je, kaj zamuja, vendar je na žalost tudi to del nogometa. Žal mi je, olimpijski nastop bi bil sijajna izkušnja zanj, a to v trenutni situaciji ni m ogoče. Veliko se pogovarjam z Jordanom, ve, da smo vsi v klubu, jaz pa tudi kot oče, zadovoljni, da je bil vpoklican. Takoj smo mu dejali, da lahko gre, če bo šlo vse normalno, vendar tudi, da bo moral ostati, če se bodo pojavile težave. Seveda je razočaran, a je hkrati tudi pameten. Vse skupaj je razumel," je svojo odločitev pojasnil Henrik Larsson, podprla pa ga je tudi švedska nogometna zveza.

Helsingborgs je po 15 odigranih kolih 12. v 16-članski švedski ligi, od 14. mesta, ki ob koncu sezone prinaša boj s tretjeuvrščenim drugoligašem za ohranitev ali uvrstitev v ligo Allsvenskan, pa ga ločijo le štiri točke.

"Seveda sm razočaran. To so bile sanje, ki sem si jih želel izpolniti. Vendar sem hkrati tudi član Helsinborgsa in moj odhod na olimpijske igre ne bi bil dober za klub. Situacijo popolnoma razumem," pa je dejal Jordan Larsson.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.