Slovenija > Črna kronika
25 ogledov

Oče napadel sinovega sošolca, ga davil in mu grozil

Nasilje Profimedias Fotografija je simbolična.
V Murski Soboti policija preiskuje primer fizičnega nasilja; učenca 4. razreda se je lotil oče njegovega sošolca.

Četrtošolec se je v družbi sošolke vračal domov, ko je na parkirišču šole ustavil avto, iz njega pa skočil oče fantkovega sošolca, ga zgrabil in potisnil v živo mejo, poroča portal sobotainfo.com. Moški naj bi učenca davil in mu grozil, da "če se bo kaj takšnega ponovilo", da ga bo prtepel oziroma celo ubil. Dogajanje je videla ena izmed učiteljic, ki se je vmešala v dogajanje, a je razburjeni oče napadel še njo. Natančen razlog napada ni znan, šlo pa naj bi za reševanje konflikta med sošolci.

Zagrožena globa 250 evrov

Oče napadenega otroka je zadevo prijavil policiji, nato pa je bil tudi sam deležen groženj napadalca, ki mu je grozil po telefonu. Policija dogodek potrjuje in pojasnjuje, da v zvezi z njim vodi sum prekrška odrasle osebe zaradi nasilnega in drznega vedenja, za kar je zagrožena kazen 250 evrov.

Kot še poroča omenjeni portal, staršev napadenega otroka šola po incidentu ni povabila na pogovor, zato so se na ravnateljico obrnili sami. Ker šola še tri dni po napadu ni ukrepala, so starši šolo prijavili na Inšpektorat Republike Slovenije za šolstvo in šport, saj menijo, da šola v tem primeru ni ravnala prav.

Vodstvo šole sicer pravi, da je opravilo razgovore z obojimi starši, poudarja, da so napadalcu jasno povedali, da je njegovo dejanje nedopustno vendar da šola nima ukrepov oziroma sankcij, ki bi jih lahko izrekla v takšnem primeru.

Vodstvo šole se je prav tako posvetovalo z razredničarko učencev, šolska svetovalna služba pa bo z razgovori nadaljevala in se bo po potrebi vključevala še naprej. To je bil prvi tak primer na njihovi šoli.

Odgovore s strani inšpektorata še pričakujemo.

Komentarjev 19
  • Janez_53 12:47 22.januar 2016.

    Saj iz prispevka sploh ni razvidno, kateri od otrok bi naj "izvajal nasilje" nad drugim!!! Torej nakladaš na pamet!

  • dhoo 11:11 22.januar 2016.

    Zaradi maltretiranja sošolcev otroci po svetu delajo samomore, tu pa nekateri pametujejo, da svojega otroka ni potrebno zaščititi. Potem pa tudi varnih točk, ko so otroci v nevarnosti, ne potrebujemo, naj se kot " otroci ulice ", znajdejo kakor vedo in znajo.

  • malonaokoli 07:04 22.januar 2016.

    ko smo bili še kratkohlačniki smo po pouku na bližnjem travniku sami reševali svoje probleme, tudi s pestmi, dečki iz višjih razredov pa so pazili, da se pretep ne spreobrne v nevarno igro...vsekakor je danes premalo fantovskih pretepov, ki bi ...prikaži več sproščali odvečno energijo in testosterone...starši se nikoli niso mešali v deške spore, če si koga zatožil si še krepko okoli kepe dobil za špecanje...danes kot vidim so pa dudeki pomehkuženi cmeravi, za očetovim hrbtom skriti. A ko bo velik bo pa ata šefa naklestil ?