Šport > Moto športi
38 ogledov

Očeta Julesa Bianchija zapušča upanje

Jules Bianchi EPA
Phillipe Bianchi, oče ponesrečenega voznika Formule 1 Julesa Bianchija, zapušča upanje, da bi se njegov sin iz kome kadarkoli spet zbudil. Sprašuje se pa tudi, kakšen smisel bi imelo njegovo življenje, če bi zaradi dolge kome bil invalid.

Oče Julesa Bianchija Phillipe je francoskemu mediju France Info dal iskren in žalosten intervju, v katerem je spregovoril o zdravstvenem stanju svojega sina in prihodnosti.

philippe bianchi | Avtor: EPA EPA

"Čas mineva in vedno manj sem optimističen. Dva ali tri mesece po nesreči sem imel še upanje, sedaj me zapušča. Pravzaprav se morajo prvi znaki napredka kazati v prvih šestih mesecih. Sedaj je že devet mesecev od nesreče in Jules se ni zbudil in tudi napredka ni,“ je v čustvenem intervjuju povedal Phillipe Bianchi.

Jules Bianchi je petega oktobra leta 2014 pri dirki v japonski Suzuki treščil v žerjav, ki je bil na progi in  v tem trenutku dvigoval dirkalnik Adriana Sutila. Bianchi je zadel zadnji del žerjava in pri tem utrpel hude poškodbe glave. Vse od nesreče leži v komi v bolnici v Nici.

"Občutek je neznosen, vsak dan je mučen. Imamo občutek, da se nam bo zmešalo. Zame je občutek hujši, kot če bi umrl v nesreči,“ je povedal oče Julesa o svojih občutkih in čustvih družine.

"Če se bo kdaj res zbudil iz kome in zaradi hudih poškodb glave invalid, ne bi bilo to življenje, ki si ga bi Jules želel. V to sem prepričan,“ je dodal oče. "Enkrat smo se o tem pogovarjali. Rekel nam je, da če bi kdaj doživel tako nesrečo, kot jo je Michael Schumacher in tudi samo, če ne bi bil več zmožen dirkati, bi imel velike težave nadaljevati z življenjem,“ je povedal Phillipe Bianchi o primeru, da bi se Jules zbudil duševno ali telesno prizadet.

Opozarjamo, da so prizori nazorni.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.