Zdravje > Aktualno
119 ogledov

"Očeta, ki je umrl, kar naenkrat zagledaš na zavojčku cigaret"

Zavojček cigaret The Independent
Šokirana Britanka prepričana, da je na fotografiji, s katero opozarjajo na škodljivost kajenja, njen oče.

"To je grozljivo, očeta, ki je pravkar umrl, kar naenkrat zagledaš na zavojčku cigaret. To je moralno nesprejemljivo in zelo boleče za vso družino," je dejala 42-letna Britanka Jodi Charles, ki je "110 odstotno prepričana," da je moški na sliki njen pokojni oče David Ross. Umrl je leta 2015, v starosti 66 let, na intenzivni negi bolnišnice Bosildon.

Evropska komisija in bolnišnica  zanikata trditve

"Vsaka podobnost je zgolj naključje," odgovarjajo na Evropski komisiji in dodajajo, da je človek z cevko v ustih profesionalni igralec, vendar ob tem niso priložili nobenega dokaza. Kot navaja The Independent, trditve Charlesove zanikajo tudi na Univerzitetni bolnišnici Bosildone, kjer dodajajo, da njihovi zaposleni nikoli ne bi dovolili takšnega fotografiranja.

Gre za eno od 42-tih opozorilnih fotografij, ki jih je uzakonila Evropska komisija, po nedavnem sprejetju strožje tobačne zakonodaje, pa jih je mogoče videti tudi pri nas. Charlesova sicer ni prva, ki trdi, da je na fotografiji njen družinski član.

"V torek je bila pri meni prijateljica, ki kadi tobak. 14-letna hči je pobrala zavojček, priletela k meni in mi dejala: "Glej, to je dedek!" Ko sem zagledala fotografijo, sem si dejala: "O, moj bog." Bila sem namreč prepričana, da je to oče. Bila sem zgrožena," je dejala Jodi, ki je zavojček pokazala še svoji materi: "Tudi ona je prepričana, da je na fotografiji njen mož."

 

Pri Evropski komisiji v odzivu navajajo, da zaradi varovanja identitete posameznikov, podrobnosti o osebi na fotografiji, ne morejo razkriti: "Zelo nam je žal zaradi stiske, ki jo doživlja ta mlada dama," se je za The Independent odzval predstavnik komisije, ki je ob tem dodal, da so posamezniki, ki so na fotografijah, privolili v objavo. Ob tem je zanikal, da je na fotografiji David Ross.  

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 8
  • Margity Tedea 18:46 27.april 2017.

    OK, imaš pravico, da si kreten. To je temeljna človeška pravica. Ampak a moraš res nujno vsem javno razglašati, da si kreten?Jasno, da so vložili milijonsko tožbe, saj so si s smrtjo kadilcev nagrabili težke milijarde. Toda, ali bodo ...prikaži več tožbo tudi dobili? Ne! Pravzaprav bi vsi mi nekadilci morali vložiti milijardne tožbe proti PM, saj tudi naše zdravje trpi, umirjao pa tudi otroci, živali itd. Vse zaradi cigaret (ki jih sploh ne kadimo).

  • wizeman 14:32 27.april 2017.

    Uboščki preganjani...

  • becar 19:05 25.april 2017.

    Čista diskriminacija kadilcev