Slovenija > Črna kronika
144 ogledov

Očima umrle dveletnice v priporu napadli

Zapor Žurnal24 main
Očima dveletne deklice so v zaporu na Povšetovi morali reševati pazniki.

Osumljeni očim dveletne deklice z Jesenic, ki je pred dvema tednoma umrla v ljubljanskem UKC, je v priporu na Povšetovi v Ljubljani. Kot poroča Večer, je bil osumljenec kmalu po prihodu v zavod za prestajanje kazni v Ljubljani, deležen "posebnega sprejema" nekaterih pripornikov.

Med sprehodom po zaporniškim dvoriščem naj bi bil do njega pristopil mlajši obsojenec in ga oklofutal, poroča Večer. Obsojenec naj bi bil za nagrado za klofute od naročnikov tega incidenta dobil nekaj cigaret. Osumljenega dekličinega očima so pred nadaljnjimi udarci rešili pravosodni pazniki.

Preberite:

Očim umrle dveletnice si ne upa iz celice

Po ugotovitvah zdravnikov in kriminalistov je dveletnica dlje časa bivala v neprimernih razmerah, v jeseniško bolnišnico, od koder so jo kasneje s helikopterjem prepeljali v Ljubljano, pa so jo sprejeli s številnimi poškodbami. Te so nastale v obdobju zadnjih nekaj mesecev, ko sta za deklico po tistem, ko sta se starša razšla, skrbela mama in njen novi partner. Osumljena mama je v priporu na Igu.

Policija prav tako kot jeseniški center za socialno delo o morebitnih kaznivih dejanjih v družini v preteklosti ni bila obveščena. Zato družine doslej ni obravnavala. Bil pa je eden izmed osumljencev pred leti obravnavan zaradi spora z odraslo osebo v zasebnem prostoru, a brez elementov nasilja.

Policija je potrdila, da je šlo v primeru nesrečne deklice za elemente hudega zanemarjanja, ki je trajalo več mesecev. Neuradno naj bi deklica imela počeno lobanjo, kar en dan pa naj bi trajalo, preden so poklicali zdravniško pomoč.

Ljudje so se na dekličino smrt množično odzvali z zbiranjem pomoči za njenega očeta in sestrice.

dezurni@zurnal24.si