Šport > Nogomet
29 ogledov

Od čistilca do nogometnega velemojstra

joe cole EPA
Angleški nogometaš Joe Cole se je ob vrnitvi k West Ham Unitedu, kjer je že igral med letoma 1998 in 2003, spomnil svojih nogometnih začetkov. Enaintridesetletnik je pred debijem v dresu angleškega prvoligaša moral večkrat poprijeti za umazano delo; med drugim je čistil tla garderobe.

Joe Cole se je prvič po letu 2003 vrnil k West Ham Unitedu, s katerim je podpisal leto in pol trajajočo pogodbo. Anglež namerava svojo drugo priložnost na Upton Parku dobro izkoristiti, medtem ko še vedno pomni svoj debi v vrstah kovačev.
Cole, ki je zbral 56 nastopov za angleško izbrano vrsto, je svoj ognjenji krst v začetni enajsterici doživel leta 1999, ko je zaigral na pokalni tekmi proti Swanseu. ''Spominjam se, da sem čistil tla v garderobi, ko je do mene prišel Frank Lampard in me vprašal: 'Ali imaš dres? Jutri si v ekipi'. Dokončal sem čiščenje tal in se odpeljal domov, naslednji dan pa sem prišel štiri ure prezgodaj, saj sem bil zelo nervozen,'' je povedal Cole, ki se je profesionalcem pridružil leta 1998.

Pri West Hamu je ostal do leta 2003, nato pa se je pridružil londonskemu Chelseaju. Še preden se je odločil za kovače, se je zanj zanimal tudi Alex Ferguson, vendar je Cole povabilo za prestop k Manchester Unitedu zavrnil. ''Ko sem bil mlad, bi lahko podpisal z Unitedom, vendar sem se odločil za West Ham, kjer sem imel veliko prijateljev,'' je povedal 31-letnik.

Ferguson je leta 1996 Colu ponudil, da na Wembleyu zaigra v finalu FA pokala. ''To bi bilo odlično za mladega igralca, star sem bil komaj 15 let, vendar ne bi bilo prav, saj sem vedel, da bom podpisal za West Ham, zato sem zavrnil. Nikogar nisem hotel zavajati,'' je zaključil Cole.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.