Avto
17 ogledov

Od katerega avta so ostala le platišča?

Gallardo Facebook
Začelo se je v zadku avtomobila v levem delu, kjer je vstopnik zraka v V10 motor, za dimom je hitro sledil še plamen, ki je zajel celotni motorni prostor. V nekaj minutah je dragoceni superšportnik povsem zoglenel.

Čeprav so bili gasilci v petmilijonskem kitajskem mestu Šenjang hitro na kraju požara, pa so lahko le še pogasili goreča ogljikova vlakna. Od lamborghinija gallarda so ostala le še platišča, pa tudi ta bodo bržkone odslej služila le še kot okrasni vložek v kakšnem klubskem prostoru.

Zakaj je prejšnjo sredo prišlo do požara, ni znano. Voznik je iz avta pobegnil še pravi čas in naj bi utrpel le manjše poškodbe. Manj srečen pa je voznikov brat, pravi lastnik gallarda, saj je po poročanju Worldcarfans belega italijana nabavil komaj dva meseca prej in zanj plačal kar 575.000 evrov.

Gallardo | Avtor: Facebook Facebook
Na superšportna vozila namreč na Kitajskem velja visok davek, zogleneli gallardo pa naj bi bil eden zadnjih, ki so jih izdelali v Sant'Agati, kjer so sredi lanskega leta že prešli na izdelavo še ostrejšega huracana. Če je bil vzrok požara stvarna napaka, bo lastnik na koncu vendarle še vesel, saj mu bodo morda Italijani namesto gallarda v roke dali kar ključe huracana.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.