Šport
18 ogledov

Od kralja do hudiča v dveh tednih

Ryan Giggs, Louis van Gaal EPA
Novi trener Manchester Uniteda Louis van Gaal je še enkrat spoznal, kako hitro se lahko zadeve obrnejo v nogometnem svetu.
"Pred dvema tednoma sem bil kralj Manchestra, zdaj sem hudič. Takšen je pač nogometni svet, ki ga ustvarjajo predvsem mediji. Menim, da so navijači Uniteda inteligentni. Že pred sezono sem dejal, da bodo prvi trije meseci zelo težki, tako za nogometaše kot navijače," je po odlični predsezoni in presenetljivem domačem porazu v Premier league dejal novi trener rdečih vragov Louis van Gaal. Njegovi izbranci so minuli konec tedna doma klonili z 1:2 proti Swanseaju
 
Nizozemski strateg želi sicer pred koncem prestopnega roka v klub pripeljati še vsaj nekaj nogometašev. Kot zadnji je United okrepil argentinski branilec Marcos Rojo. "Pomerila sva se na svetovnem prvenstvu, lahko sem ga dobro analiziral. Ustrezno s svojo filozofijo kupujem nogometaše, ki ustrezajo nekme profilu. Marcos je tipičen igralec, ki lahko igra kot levi osrednji branilec ali pa kot levi bočni branilec. Na slednjem položaju je igral tudi za Argentino na svetovnem prvenstvu, za Sporting iz Lizbone pa je nastopal kot osrednji branilec. Na SP je bil fantastičen, zadovoljen sem z njegovim prihodom," je o Argentincu dejal Nizozemec.  
 
Pri rdečih vragih je v zadnjih dneh sicer na tapeti predvsem možni odhod angleškega reprezentanta Dannyja Welbecka. "Vem, kaj sem mu dejal in Danny ve, kaj sem mu povedal. Mediji zdaj samo ugibajo o pogovoru, saj niso bili prisotni na sestanku. O tem ne bom govoril, to je privatna reč. Prisoten je bil le še Ryan Giggs. Predvidevam, da tudi onadva nista govorila z mediji. Tako je prav,” je bil o prihodnosti napadalca skrivnosten van Gaal.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.