Slovenija
29 ogledov

Od predsednika k predsednici

tina komel Anže Petkovšek
Redarstvo. Sandija Bonaco zaposlili zaradi znanja italijanščine, zdaj lahko njegovo delo opravljajo tudi tisti, ki jezika ne znajo.

V mestnem redarstvu Mestne občine Ljubljana (MOL) po odhodu Sandija Bonace ne bodo iskali zamenjave zanj, čeprav je bil edini v redarstvu, ki so ga izbrali na "posebnem" javnem natečaju, ko so edinkrat za delo v redarstvu zahtevali (oziroma mu dali prednost) kandidata, ki zna tuji jezik, v tem primeru italijanskega.

Na MOL so takrat pojasnili, da iščejo nekoga z znanjem italijanščine zaradi "prenosa dobrih praks iz tujine, predvsem Italije", saj ima ta "najrazvitejšo obliko lokalnih varnostnih struktur". Zdaj, dobre tri mesece po zaposlitvi Bonace, tega ne potrebujejo več, saj bodo naloge vsaj začasno prerazporedili med druge sodelavce na redarstvu; zaradi velikega obsega dela na področju prekrškovnih postopkov pa bodo kot nadomestno zaposlitev po odhodu Bonace objavili natečaj za svetovalca v odseku za prekrškovni postopek. Možno je, da je Bonaca le zamrznil službo na MOL, a uradno potrditev tega še čakamo.

Nadpovprečen, ne političen

MOL je sicer natečaj za višjega svetovalca v redarstvu z znanjem italijanščine objavila septembra lani, decembra so Bonaco zaposlili, že slab mesec pred tem pa je bil izvoljen za podpredsednika mestnega odbora Pozitivne Slovenije (PS) v Kopru, ki jo je takrat še vodil Zoran Janković, ki je tudi prvi mož MOL. Bonaca je bil sicer izbran, ker je "v primerjavi z drugimi kandidati izkazal nadpovprečne kompetence s področja vodstvenih izkušenj, imel pa je tudi nadpovprečne komunikacijske sposobnosti in bogate karierne dosežke," so takrat pojasnili na MOL.

Šel k predsednici

Bonaca od aprila ne opravlja več svojih del na mestnem redarstvu, ker je prevzel vodenje kabineta v vladnem uradu za Slovence v zamejstvu in po svetu, ki ga vodi ministrica brez listnice Tina Komel.

Komentarjev 3
  • vico 13:59 10.april 2013.

    tok kot u politiki oz javni upravi je sigurno ni. kar se pa tice kazni...ce jo zavestno nardis se sprijazn in nosi posledice.

  • dragec 12:31 10.april 2013.

    IN DLJE!!!!

  • KOJAK 09:46 10.april 2013.

    NEPOTIZEM in KORUPCIJA ... saj prihaja tudi čas za vas spoštovani v MOL-U.