Vizita za živali > Novice
376 ogledov

Od tega trenutka dalje nič več težav

Pasji kokos M. K.
Hranjenje psa z algo spirulino je bilo zaradi neprijetnega okusa do zdaj težavno, zato je mnogi pasji skrbniki niso uporabljali. Zdaj jo najdemo celo v okusnem pasjem priboljšku.

Modrozelena alga spirulina se že stoletja uporablja za obogatitev prehrane z naravnimi zdravju koristnimi hranili. Ne le v prehrani psov, predvsem v prehrani ljudi velja spirulina za eno najbolj popolnih živil. Prav zaradi njene lastnosti hitre regeneracije organizma in povečanja kondicijske vzdržljivosti, pozitivno pa vpliva tudi na mentalne sposobnosti, se znajde na dnevnem meniju mnogih profesionalnih športnikov!

Poudari naraven pigment vašega psa

Njena temna barva je odraz mavrice naravnih barvil (pigmentov), ki jih vsebuje in ima zato močan učinek na pigmentacijo pri psu. To pomeni, da poudari naraven pigment, bravo kožuha psa, obenem ugodno vpliva na denimo pojav “zimskega smrčka”, pri katerem gre za razbarvanost pigmenta. V pasji prehrani pomembno vpliva na imunski sistem, zmanjšuje tveganje za nastanek vnetij, rakavih obolenj in avtoimunih bolezni.

S spirulino seveda ne moremo nadomestiti mesa, a v priporočeni količini velja za izjemno prehransko dopolnilo, ki lahko pomembno obogati obrok vašega psa, saj vsebuje vseh devet esencialnih amino kislin in zato velja za popoln vir beljakovin – vsebuje jih več kot meso, mleko, jajca ali soja! 

Pasji kokos | Avtor: Anže P. Anže P.
Pomembne prednosti spiruline v prehrani psa:

-       Imunski sistem: Velja za s klorofilom najbogatejšo hrano na svetu, ki odstranjuje toksine in pomembno podpira imunski sistem, zmanjšuje pojav alergij. 

-       Izboljšana presnova in očiščen pasji organizem:  Spirulina absorbira težke kovine in druge toksine, kar je še posebej pomembno v primeru onesnaženega zraka – in hrane. 

-       Manjše tveganje za nastanek rakavih obolenj: Klinične študije dokazujejo, da spirulina manjšuje tveganje za nastanek tumorjev in rakavih obolenj.

-       Zaščita pred vnetji in obolenji: Njen najpomembnejši pigment je fikocianin, predhodnik klorofila in hemoglobin, ki ima močan antioksidativni in protivnetni učinek.

-       Pigmentacija psa: Vsebuje kar 10x več beta karotena kot korenje, vidno poudari pigment psa.

-       Dobro počutje psa: Izraža se v večja delovni vzdržljivosti, pomirjujočem učinku na pse.

-       In nenazadnje, vsebuje vse esencialne maščobne kisline, med njimi najpomembnejšo gama linolensko kislino (GLA), ki je ključnega pomena pri protivnetnem delovanju, zniževanju krvnega tlaka, delovanju živčevja, regeneraciji celic in zdravemu stanju kože in dlake.

To smo dosegli z edinstveno teksturo 

Zdaj smo pri Naravno zdravem psu združili najboljše lastnosti spiruline in hladno stiskanega kokosovega olja, ki ga psi naravnost obožujejo. Z edinstveno teksturo smo dosegli, da je priboljšek mehak in ga lahko zajamemo z žličko, ki jo kuža slastno poliže.

Lahko pa jo dodamo tudi med hrano, umešamo med brikete, ki se jim zdaj kuža ne bo mogel upreti. Tudi če se mešanica utekočini, ne izgubi svojega učinka, le premešajte jo in postavite v hladilnik.  Svetujemo, da mešanico hranite pri sobni temperaturi ali v hladilniku in je ne izpostavljate neposredno soncu.

Zakaj je kokos pomemben

Vsi pasji skrbniki dobro vemo, da so psi zaradi okusa nori na kokosovo olje. Manj znano pa je, da ima slednje na pse številne pozitivne učinke:

Hladno stiskano kokosovo olje deluje protimikrobno, protibakterijsko, protivirusno in proti parazitom. Pripisujejo mu številne prednosti, med najvidnejšimi so lajšanje, odpravljanje in izboljšanje mnogih bolezenskih stanj, kot npr. vnetij, oteklin, kožnih izpuščajev, prebavnih parazitov …

Pomembne prednosti kokosovega olja v prehrani psa: 

-       Zdrava koža in dlaka: Krepi dlako, pomembno vlaži kožo in tako učinkovito odpravlja morebiten prhljaj. 

-       Urejena prebava in presnova: Pospešuje predsnovo (in druge fiziološke procese) in izboljšuje prebavo.

-       Bogat vir za breje psičke: Poveča hranljivost mleka, varuje pred infekcijami in izboljšuje zdravje mladičev.

-       Za športno aktivne in delovne pse: Povečuje delovno vzdržljivost in vitalnost, dviguje nivo energije z dolgotrajnim učinkom.

-       Podpora pri zdravljenju poškodb: Lajša vnetja sklepov in oteklin.

-       Proti klopom: Nanos na dlako učinovito odganja klope. 

Pasji kokos | Avtor: Anže P. Anže P.
Koliko Pasjega kokosa naj moj pes zaužije?

Pomembno je, da ponudimo psu spirulino in kokosovo olje v optimalnem razmerju za pasji organizem, kot smo ju združili v Pasjem kokosu. Pasji kokos je priporočljivo postopno uvajati v jedilnik vašega psa, nezaželen stranski učinek v primeru prevelike količine je lahko mehkejše blato, zato priporočamo dnevno dodajanje k obroku (ali samostojno kot priboljšek): za manjše pse in mladičke za optimalen učinek zadostuje ½ čajne žličke, za večje pse pa 1 čajna žlička. Po potrebi rahlo vmasirajte neposredno na kožo ali z njim očistite zobovje. 

Ponudite ga svojemu psu in prepričani smo, da bosta nad njegovim učinkom navdušena oba!

Pasji kokos | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main