Slovenija
43 ogledov

Oddali skoraj vsa stanovanja

slovenija 14.09.11, Pivka, Kettejeva ulica, stanovanja, hise, nepremicnina, hisa Anže Petkovšek
Stanovanjski sklad. Kupljena stanovanja oddali, lastni projekti so manj uspešni.

Državnemu stanovanjskemu skladu je uspelo oddati že skoraj vsa stanovanja, ki jih je kupil decembra 2012.

Prostih je le še osem od skupno 136 stanovanj: dve od štirih kupljenih v Lovrencu na Pohorju, po eno pa v Gornji Radgoni, Kočevju, Lendavi, na Betnavi v Mariboru, v Postojni in na Prevaljah.

V Miklavžu na Dravskem polju so šest stanovanj še dokupili in vse tudi že oddali. Dokupili jih bodo tudi na nekaterih drugih lokacijah, kjer je povpraševanje presegalo ponudbo, saj obstaja možnost odkupa dodatnih stanovanj v nekaterih prodajnih pogodbah. V katerih, niso pojasnili.

Precej slabše pa gredo v promet stanovanja iz skladovih lastnih projektov. Po 15. izboru najemnikov je prostih še 106 od skupno 254 stanovanj. Levji delež v Borovnici, kjer je prostih še 83 stanovanj od skupno 186, ki pa so bila dokončana šele lani. Druga stanovanja so prosta že od leta 2008 oziroma od leta 2009. Najmanj zanimanja je bilo na Jesenicah, kjer so prosta še štiri od petih stanovanj, v Vipavi iščejo najemnike za šest od osmih stanovanj, v Pivki za osem od 13 vrstnih hiš in v Ajdovščini za dve od treh stanovanj.

Nižanje najemnin ni predvideno, ker to ne bilo ekonomsko smotrno in bi pomenilo neenakopravno obravnavo najemnikov.

Za prazna sto tisočakov

Kot so pojasnili na skladu, so stroški praznih stanovanj od 70 do 80 evrov na mesec, kar pomeni, da so za ta stanovanja, ki so že več let prazna, porabili že okrog 100.000 evrov.

Lani so stanovanja le oddajali, razpisa za prodajo niso objavili. Možnosti najema s kasnejšim odkupom, ki so ga napovedali že pred dobrim letom, še vedno ni, saj model še usklajujejo, potem pa bo treba spremeniti še zakonodajo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.