Slovenija
22 ogledov

Odgovor na Janšev "čivk"

Demonstracije 2009 Nik Rovan
V Štrukljevem sindikatu in strankah TRS in DSD kritično do Janševega tvita ob demonstracijah. Kline: Izjava je nekontrolirana, kaže, da premier izgublja potrpljenje.

"Predsednik vlade, ki utegne le 'čivkniti' žaljivko vsakomur, ki se z njegovo politiko uničevanja države ne strinja, izraža le prezir in sovraštvo do svojih sodržavljanov, čeprav bi jih v resnici moral zastopati in braniti pred takimi napadi," so v odzivu na tvit predsednika vlade Janeza Janše po sobotnih demonstracijah zapisali v stranki Trajnostni razvoj Slovenije (TRS) in Demokratični stranki dela (DSD).

Spomnimo, predsednik vlade je v edinem odzivu na demonstracije, na katerih se je zbralo 30 tisoč ljudi, na Twitterju sporočil: "Kolovodja Štrukelj dobi na mesec več s sejninami in plačo kot predsednik države. To je bilo celo za Milana K očitno preveč." Njegov zapis je sprožil mešane odzive v javnosti. V TRS pravijo, da je takšen komentar predsednika vlade politično nedopusten in bi bil v demokratičnem sistemu tudi povod in razlog za odstop. Za pritlehenega, manipulativnega in lažnjivega pa ga označili v Sindikatu vzgoje, izobraževanja, znanosti in kulture Slovenije (SVIZ).

5.126,12 bruto mesečno

Iz slednjega sporočajo, da je zadnja izplačana plača predsednika sindikata Branimirja Štruklja znašala 3.944,73 evra bruto. "Plačo mu je določil glavni odbor SVIZ in ni izplačana iz javnih sredstev, ampak iz zasebnih, zbranih s članarino, ki jo prispevajo članice in člani sindikata," pojasnjujejo. Kot državni svetnik je mesečno prejel v povprečju po 905,39 evra bruto, kot član nadzornega sveta Modre zavarovalnice pa 276 evrov bruto, torej vsega skupaj 5.126,12 evra mesečno.

"To je 936,88 evra manj, kot dobi predsednik države," pojasnjujejo v sindikatu in dodajajo, da je bila zadnja izplačana bruto plača predsednika države 6.063 evrov.

Komentarjev 45
  • igor 23:55 20.november 2012.

    Slavko Kmetič, vidni član stranke SDS, je bil 20 let vodja sindikata strojevodjev na SŽ. Njegova plača je bila okoli 7000,oo€. Sedaj je predsednik sindikata upokojencev. Ta sindikat in še tri druge, je letos ustanovila stranka SDS, da bo mešala drek.

  • sintesi 22:42 20.november 2012.

    približno tako so šteli protestnike kot ti klikaš objave tukaj......

  • titty 21:05 20.november 2012.

    Katastrofalen predsednik vlade. Obup od "človeka".