Svet
15 ogledov

Odhaja, ker je Obamo spravila v nevarnost

Barack Michelle Obama FameFlynet
Šefinja tajnih agentov, ki varujejo Baracka Obamo je odstopila.

Julia Pierson, direktorica ameriške tajne službe, ki je med drugim zadolžena tudi za varovanje predsednika Baracka Obamo, je v sredo odstopila s položaja, na katerem je bila le slabo leto, poroča BBC. V ponedeljek je morala pred ameriškim kongresom pojasnjevati zakaj je bil Obama v dvigalu z oboroženim zasebnim varnostnikom, ki ga ni pred tem nihče pregledal ter druge napake, ki jih bo preverjala neodvisna komisija.

Celo Obamove politične nasprotnike republikance je začelo skrbeti, da Obamo tajni agenti preslabo varujejo.

"Direktorica tajne službe je ponudila odstop, ki sem ga sprejel," je dejal minister za domovinsko varnost Jeh Johnson. Piersonova se zaveda, da ji zaradi incidentov pri varovanju Obame niti kongresniki ne zaupajo več. Obama naj bi za dogodke, ki se sicer ne bi smeli zgoditi izvedel šele tik preden je bila o tem obveščena ameriška javnost, Piersonova pa je vseskozi zagotavljala, da predsednika o vsem redno obvešča sproti. Naposled so zato tudi v Beli hiši ocenili, da tajna služba potrebuje novo vodstvo.

Piersonovo bo začasno nadomestil Joseph Clancy, upokojeni nekdanji vodja oddelka za zaščito predsednikov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.