Slovenija > Črna kronika
23 ogledov

Odkrili čez 500 prepovedanih sadik

Konoplja PP Grosuplje
Na območju Grosupljega zasegli okrog 2,5 kilograma posušene droge in 529 svežih rastlin.

Grosupeljski policisti so v petek na območju Grosupljega opravili hišno preiskavo zaradi suma kaznivega dejanja s področja nedovoljene trgovine s prepovedanimi drogami. Odkrili so prirejen prostor za gojenje in vzgojo prepovedane droge konoplje rastline in vsa potrebna oprema za gojenje.

"Zasegli so okrog 2,5 kg posušene droge konoplja rastlina in 529 svežih rastlin, povprečne višine 120 cm," je pojasnila Nataša Pučko s PU Ljubljana. "Med drugim pa so policisti odkrili in zasegli motorno kolo Gillera, ki je bilo ukradeno v mesecu juliju 2014 na območju Ljubljane in večje število avtomobilskih delov (BMW in Renault) ter 480 stacionarnih telefonov znamke Polycom, za katere so policisti ugotovili, da so bili odtujeni iz skladiščnih prostorov podjetja na Celovški cesti v obdobju od avgusta 2013 do februarja 2014."

Policisti so pridržali 33- in 55-letna državljana Slovenije in ju zaradi suma kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami in kaznivega dejanja prikrivanja privedli na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku. 33-letniku je sodnik odredil pripor, 55-letniku pa obvezno javljanje na policijski postaji. Oba sta bila za tovrstna kazniva dejanja že obravnavana.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.