Svet
103 ogledov

Odkrili vzrok za nesrečo kolumbijskega letala

Chapecoense, letalska nesreča, razbitine EPA
Kolumbijske oblasti so objavile podatke o tem, kaj je bil vzrok za nesrečo letala, ki je konec novembra strmoglavilo v Kolumbiji.

Letalo letalske družbe LaMia s sedežem v Boliviji je strmoglavilo 30 kilometrov pred letališčem v Medellinu. Vzrok letalske nesreče je bil zbir več dejavnikov, od katerih pa niti eden ni bil tehnične narave. Napake pilota, letalskega prevoznika in bolivijskih nadzornih organov so botrovale nesreči, v kateri je umrlo 71 ljudi.

Letalo je strmoglavilo, ker pilot ni dotočil goriva in ni pravočasno javil težav z motorjem, ki so bile posledice tega. Poleg tega sta bolivijska agencija za letalstvo in letalska družba pripravili oziroma potrdili načrt leta, ki ni bil sprejemljiv. Letalo je bilo za 400 kilogramov pretežko in ni imelo certifikata za letenje na višini, na kateri je letelo.

V zaključnem poročilu o nesreči je tako navedeno, da sta za nesrečo neposredno odgovorni letalska družba in pilot. Pilot je bil tudi solastnik letalske družbe in je v nesreči umrl. Generalni direktor podjetja v zaporu čaka na sojenje zaradi uboja.  

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.