Slovenija
32 ogledov

Odličen uspeh gasilcev na Poljskem

Tekmovanje gasilcev na Poljskem.
1/5
Florjan Orehek
Slovenci si lahko oddahnemo. Imamo ene izmed najbolj psihofizično pripravljenih gasilcev na svetu. Na Poljskem so namreč odlično opravili "Gasilski izziv pred samim seboj", kot bi lahko slovensko poimenovali zahtevno tekmovanje.

Slovenski prostovoljni gasilci so se namreč ta vikend udeležili mednarodnega športnega tekmovanja v najtežji gasilski disciplini Firefighter Combat Challenga v poljskem mestu Szczecin.

Tako so kot edini prostovoljci med profesionalnimi brigadami zasedli vrhunski drugi najboljši skupni čas tekmovanja, poleg tega pa so se kot štafeta (v sestavi David Brodar, Anže Habjan, Roman Koncilja, Matic Zupan in Gregor Stanonik) v močni konkurenci uvrstili na tretjo mesto. V kategoriji do 30 let je zavidljivo drugo mesto dosegel David Brodar iz Most pri Komendi.

Kako poteka tekmovanje

Enajst fantov in tri dekleta iz prostovoljnih gasilskih društev iz Radovljice, Most pri Komendi, Gorenje vasi, Preske-Medvod, Begunj in Svetega Jurija v Slovenskih Goricah so se tako morali pomeriti s kolegi iz Poljske, Francije, Litve, Nemčije, Združenih držav Amerike in drugih držav.

Samo tekmovanje je bilo sestavljeno iz veščin, ki jih gasilci redno srečujejo pri svojem delu.

Posameznik mora tako v polni gasilski opremi preteči poligon in obenem premagati zahtevne ovire.

Teči mora v tretje nadstropje, na vrh potegniti 19-kilogramsko utež, vleči lutko oziroma 80-kilogramskega ponesrečenca in s težkim kladivom potolči klado ter zbiti tarčo z vodno cevjo.

Svoje moči bodo pokazali tudi Slovencem

Vsi tisti, ki bi radi pogumne in hrabre gasilce videli tudi na slovenskih tleh,
naj vas opozorimo, da bodo ti vse bolj priljubljeno tekmovanje, ki se je začelo v ZDA, med 16. in 18. septembrom pripravili tudi v Sloveniji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.