Šport
19 ogledov

Odločitev o Zlati lisici jutri

zlata lisica Anže Petkovšek
Snežni kontrolor Mednarodne smučarske zveze Hans Grogl bo v petek ob 12. uri pregledal snežno odejo na Mariborskem Pohorju in precenil, ali lahko štajerskim prirediteljem prižge zeleno luč za izvedbo tekmovanja alpskih smučark za Zlato lisico.

Organizatorji Zlate lisice mirno pričakujejo jutrišnjo kontrolo tekmovalne proge snežnega kontrolorja Hansa Grogla.

Danes so na snežnem stadionu že trenirale slovenske veleslalomistke, med njimi tudi Ilka Štuhec, ki je dan pred tem na Semmeringu dosegla svoj najboljši veleslalomski rezultat v svetovnem pokalu, in Ana Drev, ki je bila na lanski Lisici v veleslalomu druga. Ob Slovenkah so trenirale še Rusinje in Slovakinje, v petek pa se jim bodo na treningu na progi za Zlato lisico pridružile še Kanadčanke in Francozinje.

Slovenke so bile nad trdo progo na snežnem stadionu navdušene. Proga, ki še ni povsem preparirana in zglajena, je bila težka in zahtevna, torej zelo primerna za trening. "Prava moška proga, pravi trening," je bil s prvim preizkusom zadovoljen vodja tekmovanja Mitja Dragšič: "V zgornjem delu še zasnežujemo, da bomo progo lahko razširili, sicer pa smo mirni. Kaže zelo dobro."

Tekmovalna proga bo za prosto smučanje odprta vse do prvega januarja. V torek, 2. januarja, bodo začeli postavljati zaščitne ograje, o dokončni preparaciji snega pa se bodo odločili glede na vremensko napoved po novem letu. Sinoči je prizorišče dodatno pobelilo tudi nekaj naravnega snega, temperature v prihodnjih dneh pa bodo okrog ledišča ali nižje, torej ugodne za ohranitev snežne odeje.

Maribor bi naj veleslalom in slalom za svetovni pokal gostil v soboto, 7., in nedeljo, 8. januarja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.