Slovenija
19 ogledov

Odločitev SDH pomeni, da ponudba ni bila sprejeta,

SDH Anže Petkovšek
Nadzorniki SDH-ja so sprejeli ponudbo Cinvena, toda tisto osnovno. Cinven to razume, kot da njihova ponudba ni bila sprejeta.

Iz britanskega naložbenega sklada Cinven so zjutraj sporočili, da odločitev nadzornikov SDH, ki so sprejeli le njihovo osnovno ponudbo, dopolnil pa ne, razumejo kot zavrnitev njihove ponudbe za tričetrtinski odkup Telekoma.

Cinven razume, da ponudba ni bila sprejeta

Kot so zapisali, so sprejeli uradno potrditev, da je SDH sprejel ponudbo 20. maja, vendar glede te ponudbe na Cinvenu pravijo: "Obravnava dopolnilo k ponudbi kot sestavni del ponudbe, brez katerega ne bi mogel nadaljevati postopka zaključka te transakcije. Na podlagi informacij, ki smo jih prejeli od SDH-ja, kjer dopolnilo k ponudbi ni omenjeno, Cinven razume, da ponudba ni bila sprejeta."

Iz sklada še sporočajo, da so prepričani, da je omenjeno dopolnilo koristno za vse vpletene strani:"Ker zmanjšuje tveganje za neuspešen zaključek transakcije". Kot še dodajajo:"Ob domnevi, da bosta zgoraj omenjena posla v Sloveniji (prevzem Debitela) in Makedoniji (združitev One) pridobila potrebna soglasja regulatorjev za predvideno dokončanje poslov, ne spremeni ekonomskih pogojev ponudbe".

Cinvenova dopolnila za SDH niso bila sprejemljiva

Nadzorni svet je namreč obravnaval in sprejel osnovno Cinvenovo ponudbo, ne pa torkovih dopolnil, ki za upravo SDH-ja niso sprejemljiva. Britanski zasebni naložbeni sklad je dan pred sejo nadzornega sveta SDH-ja namreč dopolnil svojo že podano končno ponudbo za večinski delež, in sicer zaradi zamud v postopkih regulatorne odobritve Telekomovega prevzema Debitela in transakcije s hčerinsko družbo v Makedoniji.

Uprava SDH-ja mora uskladiti končno pogodbo

Nadzorni svet SDH-ja je tako upravi SDH-ja v sredo na seji naložil, da z Cinvenom uskladi dokončno besedilo 

vanda.levstik@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • Avatar praufo
    praufo 16:16 11.junij 2015.

    nekdo je, oz. bi premalo pokasiral, preprosto, Telekom je mrlič v TK sistemu,čeprav ima skoraj vso infrastrukturo. To je grozljivka. Težko je opisat situacijo, ne vem kateri film bi bil ta prav, ampak gre za kombinacijo nesposobnosti in pohlepa. Imaš ...prikaži večš nekaj kar bi bla zaprodat, ne veš kolk je vredn, kaj je zadej, kako deluje, maš kupca, ki nekak cinca (on že ve zakaj). Po drugi strani se pa vse ve, ve se kolk je vreden, kaj dela in kaj rabi in vse ... No to je zgodba te slovenske privatizacije, ki se bo nekoč hala bogu končala

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 15:21 11.junij 2015.

    V redu pohlepen Cinven pol pa zgin pa da te ne vidmo več.