Slovenija
18 ogledov

Odpiranje soda pred vinskim sejmom

sejem vino
1/11
Saša Despot
Prve septembrske dni bo Ljubljana ponovno zaživela kot mesto vina in trte. Gospodarsko razstavišče s partnerji vabi na obujeni, nekdaj zelo priljubljeni Vinski sejem.

Gostinski lokali v središču Ljubljane - vinske ambasade sejma - bodo vse dni 50. Mednarodnega vinskega sejma Vino Ljubljana vabili na zunanjih stojnicah na kozarec vina in prigrizek.

Na letošnjem sejmu sodeluje prek 200 razstavljavcev, predvsem vinarji iz Slovenije pa tudi iz tujine. Obiskovalcem bodo nudili degustacije vin in drugih kulinaričnih dobrot v okviru Festivala okusov kot vzporednega dogodka. Sejem bo povezoval vino, kulinariko in tudi turistično ponudbo. Postavitev bo obiskovalce popeljala po različnih vinorodnih okoliših, ki bodo predstavljeni kot celote. Sejem tako ne bo ponudil klasičnih stojnic vinarjev, temveč se bodo vinarji predstavili skupaj s kulinarično in turistično ponudbo v svojih vinorodnih okoliših.

Danes pozno popoldne je pred Slovensko filharmonijo potekal slavnostni obred odpiranja soda, ki ga je opravil župan Zoran Janković. Jutri bo ob 19. uri na Gospodarskem razstavišču potekala slavnostna podelitev priznanj nagrajencem 56. Mednarodnega ocenjevanja vin Vino Ljubljana, ki je potekalo junija.

Na samem Vinskem sejmu bodo v četrtek potekale brezplačne delavnice o kulturi pitja vin in o posledicah zlorab alkohola za mlade, sledilo bo tekmovanje znanih osebnosti pred strokovno žirijo in javnostjo v poznavanju kulinarike.

Vse dni sejma bodo potekali atraktivni kuharski šovi z vrhunskimi mojstri, zanimiva predavanja in delavnice v povezavi z vini oziroma kulinariko na splošno. Cena vstopnice bo vključevala degustacijski kozarec in tri degustacijske kupone. Sejem pa bo imel tudi prodajni značaj, saj bodo obiskovalci vina lahko tudi kupili. Tistim, ki bodo na sejmu kupili najmanj šest steklenic, bo organizator kril stroške parkiranja na parkirnem prostoru za dvoranami Gospodarskega razstavišča.

Komentarjev 1