Svet
11 ogledov

Odpovedali skoraj polovico letov

stavka nemčija
1/2
EPA
Stavka varnostnega osebja, odgovornega za pregled potnikov in ročne prtljage, je danes ohromila letališči Düsseldorf in Hamburg.

Odpovedati so morali skoraj polovico vseh domačih in evropskih letov. Stavka se obeta tudi v petek, ko naj bi stavkali na letališčih Hamburg in Köln/Bonn.

V Düsseldorfu so do opoldneva odpovedali 134 vzletov in 60 pristankov letal. Za cel dan jih je skupaj načrtovanih 550. V Hamburgu so medtem odpovedali več kot polovico od 179 načrtovanih vzletov.

Stavka, do katere je prišlo zaradi spora glede zvišanja plač, se je začela ob 4. uri zjutraj, trajala pa naj bi do polnoči. Sindikat Verdi za varnostno osebje zahteva 30-odstotno zvišanje plač.

"Danes čakamo na ponudbo delodajalcev, ki bi morali pokazati, da so se pripravljeni pogajati. Če ne bomo dobili zadovoljive ponudbe, lahko sklepate, da se bo stavka nadaljevala," je povedal tiskovni predstavnik sindikata Verdi Günter Isemeyer.

Iz sindikata Verdi so nato sporočili, da bo stavka varnostnega osebja potekala tudi v petek, in sicer na letališčih Hamburg in Köln/Bonn.

Letalski prevozniki po drugi strani opozarjajo, da je stavka varnostnega osebja neupravičena.



Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.