Slovenija
71 ogledov

Odprt razpis za subvenciobniranje bivanja za študente

Ob začetku študijskega leta veliko študentov ostane brez postelje v študentskem Žurnal24 main
Za subvencionirano bivanje študentov - razpis je odprt od danes - je na razpogo 13.277 postelj.

Ministrstvo za šolstvo znanost in šport je objavilo Razpis za subvencionirano bivanje študentov v študentskih domovih in pri zasebnikih za študijsko leto 2017/18 in Razpis za bivanje študentov visokošolskega študija s statusom osebe z mednarodno zaščito v študentskih domovih za študijsko leto 2017/2018.

Skupaj je razpisanih 13.277 mest za subvencionirano bivanje, in sicer za sprejem 4.743 in 8.504 za podaljšanje bivanja. Gre za ležišča v javnih in zasebnih študentskih domovih pa tudi pri zasebnikih v Ljubljani in Kopru. 30 mest je namenjenih študentom s priznano mednarodno zaščito.

25 kilometrov od kraja študija ali štiri kilometre od postaje

Subvencijo lahko dobi študent, ki je slovenski državljan, se ne izobražuje na daljavo in ni v delovnem razmerju ali ne opravlja registrirane dejavnosti ter tudi ni iskalec zaposlitve, oziroma ni v registru brezposelnih. Stalno prebivališče mora biti oddaljeno vsaj 25 kilometrov od kraja študija,

Izjemoma se lahko subvencija dodeli tudi za študenta, ki živi bližje, če ima do najbližjega postajališča javnega prevoznega sredstva najmanj štiri kilometre ali če živi v posebno težkih socialnih ali zdravstvenih razmerah.

Dohodki na družinskega člana pod 150 odstotkov povprečne bruto plače

Cenzus je 2.376,99 evrov bruto mesečno na družinskega člana v letu 2016. Pri izračunu bruto mesečnega dohodka na družinskega člana se ne upoštevajo štipendije študenta in drugih družinskih članov, prav tako pa tudi ne dohodki študenta in drugih družinskih članov, prejeti za delo prek študentskega servisa, če ne presežejo davčne olajšave za leto 2016 (2.477,03 evrov).

Subvencija za bivanje v študentskem domu se dodeljuje za čas trajanja enega študijskega programa na prvi stopnji, enega na drugi stopnji in enega na tretji stopnji. Študentje morajo prošnjo za subvencijo ali podaljšanje subvencije oddati tukaj do 16. avgusta.
 
dezurni@zurnal24.si
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.