Magazin > Film & Glasba & TV
23 ogledov

Odprti za 350 plesalcev

Ljubljana Open ples tekmovanje
1/5
Maruša Mlekuž
Ljubljana Open. Mednarodno plesno tekmovanje 350 parov iz 25 držav z uspešnimi Slovenci na čelu.

V organizaciji plesne šole Urška se je med petkom in nedeljo na Gospodarskem razstavišču na mednarodnem tekmovanju v standardnih in latinskoameriških plesih Ljubljana Open 2014 pomerilo več kot 350 plesnih parov iz 25 držav; na njem so se dobro odrezali tudi Slovenci.


V soboto sta v latinskoameriških plesih zmagala Miha Vodičar in Nadija Bičkova, ki sta v nedeljo odlično odplesala tudi standardne plese, saj sta osvojila drugo mesto (prvo mesto je pripadlo Rusoma Denisu Molkovu in Natalii Osykovi), dobro pa je šlo tudi Kristijanu Burazerju in Martini Plohl, ki sta se uvrstila v sobotni finale, ter plesalcem v mlajših kategorijah, saj smo pri teh imeli finaliste v vseh kategorijah.

Od letos še ples na vozičku

Letošnja prireditev se lahko pohvali tudi z novostjo, plesom na vozičkih, ki je po besedah vodje organizacijskega odbora Nataše Ambrož po svetu že zelo priljubljen in razširjen, v njem pa lahko tekmujejo vsi invalidi, ki so po svojih zmožnostih razdeljeni v različne kategorije.

"Pri nas je to prvo mednarodno tekmovanje. Letos še ni bilo tako veliko parov, ampak vemo, da jih bo naslednje leto veliko več, ker se bo razširila novica, da je to tekmovanje tudi v Sloveniji," je napovedala Ambroževa, avstrijski sodnik Wolfgang Eliasch pa je poudaril, da imajo plesalci na vozičkih omejeno gibanje, prav tako je pri ocenjevanju treba upoštevati "vez med plesalcem na vozičku in njegovim stoječim partnerjem".

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.